Historisk fejl i ‘Oppenheimer’ går viralt

Historisk fejl i ‘Oppenheimer’ går viralt
'Oppenheimer'. (Foto: UIP)

Der er kælet for detaljen i Christopher Nolans storfilm ‘Oppenheimer’, der følger atombombens fader J. Robert Oppenheimer fra hans unge dage i 1920’erne og frem til 1960’erne.

Men trods en minutiøs scenografi og detaljefiksering er det alligevel lykkedes en årvågen fan at finde en historisk fejl i filmen.

Twitter-brugeren Andy Craig påpeger i et viralt opslag, der er blevet set mere end 12,5 millioner gange, at Nolan bruger det forkerte amerikanske flag i en scene, hvor Oppenheimer tiltaler en forsamling i kølvandet på atombombesprængningen i Hiroshima i 1945.

»Filmen var god og det hele, men jeg skal nok være ham fyren, der klager over, at de har brugt det 50-stjernede flag i en scene, der foregår i 1945«, skriver Craig i sit tweet.

Han refererer til, at en tilskuer i forsamlingen står med det moderne amerikanske flag, der først blev indført i 1960, efter Alaska og Hawaii blev selvstændige stater i 1959. Inden da så flaget anderledes ud, da der kun var 48 stjerner.

Det må således siges at være en fejl i småtingsafdelingen, men Nolan har om nogen vænnet sit publikum til at holde øje med hver en detalje, så måske er opmærksomheden i virkeligheden en form for anerkendelse for instruktøren.

Andre steder i filmen optræder det tidskorrekte 48-stjerner flag op til flere gange.

‘Oppenheimer’ kan ses i biograferne.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af