‘Oppenheimer’-sexscene skaber kontrovers i Indien – censureret version udgivet i flere lande

‘Oppenheimer’-sexscene skaber kontrovers i Indien – censureret version udgivet i flere lande
Florence Pugh i 'Oppenheimer'. (Foto: Universal)

‘Oppenheimer’ går lige nu sin sejrsgang i biografer over hele verden, men i blandt andet Indien og Mellemøsten har filmen mødt udfordringer.

Ifølge Indiewire har en sexscene mellem Cillian Murphys karakter J. Robert Oppenheimer og hans elsker Jean Tatlock (Florence Pugh) ført til kontrovers i Indien, fordi duoen læser højt fra det hinduistiske skrift Bhagavad Gita, mens de har samleje.

Den indiske politiker Uday Mahurkar har udsendt et åbent brev til Christopher Nolan på Twitter, hvor han blandt andet kalder filmen »et foruroligende angreb på hinduisme«. I brevet opfordrer han Nolan til helt at fjerne scenen fra filmen.

Ifølge Variety er en anden nøgenscene mellem Florence Pugh og Cillian Murphy, hvor deres karakterer taler sammen efter samleje, blevet censureret ved hjælp af en CGI-skabt sort kjole, som dækker Pughs krop.

Indien er et stort marked, når det gælder biografindtjening, så spørgsmålet er, om Universal finder det nødvendigt yderligere at censurere filmen for at imødegå kritikken.

‘Oppenheimer’ havde ellers oprindeligt fået en aldersgrænse, der tillod børn under 12 år at se filmen ledsaget af en voksen i Indien.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af