‘Barbenheimer’ overgår alle forventninger ved billetlugerne – ‘Barbie’ sætter rekorder

‘Barbenheimer’ overgår alle forventninger ved billetlugerne – ‘Barbie’ sætter rekorder
'Barbie'. (Foto: Warner Bros.)

‘Barbenheimer’ er mere end bare et meme.

Det står klart, efter at ‘Barbie’ og ‘Oppenheimer’ begge har imponeret ved billetlugerne over deres åbningsweekend og sikret Hollywoods sommerindtjening – stærkt hjulpet på vej af den virale marketingkampagne, som opfordrer publikum til at se begge film samme dag.

Ifølge Variety har Greta Gerwigs ‘Barbie’ haft årets hidtil bedste åbningsweekend i USA, hvor den på kun fire dage har omsat for 155 millioner dollars. På verdensplan har filmen allerede omsat for 337 millioner dollars svarende til over 2,2 milliarder kroner.

‘Barbie’ har dermed også erobret rekorden for bedste åbningsweekend nogensinde for en film instrueret af en kvinde. Den tidligere rekord lå hos ‘Captain Marvel’, der omsatte for 153 millioner dollars i sin åbningsweekend (filmen var både instrueret af Anna Boden og Ryan Fleck).

‘Oppenheimer’ har også haft et flot resultat i åbningsweekenden med en omsætning på 80,5 millioner dollars i USA og en global indtjening på 174 millioner dollars, hvilket er langt over forventningerne.

Tilsammen har ‘Barbenheimer’ stået for den fjerde største weekend i biograferne i USA nogensinde (ikke justeret for inflation).

Det flotte samlede resultat ved billetlugerne er også hjulpet af andre efterspurgte titler som ‘Mission: Impossible – Dead Reckoning’, ‘Indiana Jones and the Dial of Destiny’ og indiefilmen ‘Sound of Freedom’, der alle tre fortsat trækker publikum i biograferne i USA.

De gode nyheder for biograferne kommer dog på et mindre rosenrødt bagtæppe af produktionsstop i Hollywood, hvor både manuskriptforfatterne og skuespillerne strejker for bedre vilkår.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af