Hvordan fik de Margot Robbies ‘Barbie’-fod til at stå oprejst? Greta Gerwig nægtede at bruge CGI

Hvordan fik de Margot Robbies ‘Barbie’-fod til at stå oprejst? Greta Gerwig nægtede at bruge CGI
Margot Robbies fod i 'Barbie'. (Foto: Warner Bros.)

Kan en filmtrailer have scenestjælende øjeblikke? Da første trailer til Greta Gerwigs ‘Barbie’ landede, havde den adskillige.

Men ikke mindst gik internettet i selvsving over ét særligt billede, hvor Barbie trådte ud af sine stilletter, hvorefter skuspiller Margot Robbies fødder forblev oprejste i luften akkurat ligesom på plastikdukken.

Det store fodfokus viste sig dog at bringe en hel del hovedpiner med sig for instruktøren. I stedet for at sætte alle Barbie-skuespillerne til at bevæge sig rundt på den forreste trædepude, overvejede holdet nemlig at bruge CGI til fødderne. Det afviste instruktør Greta Gerwig dog.

Det fortæller hun i det australske talkshow The Project, hvor hun uddyber, at de endte med, at Margot Robbie hang i en barre offscreen for at få billedet i hus:

»Der var en stor diskussion til at starte med – alle sagde, ‘Har du tænkt dig at computeranimere alle fødderne’?’ og jeg tænkte, ‘Åh, gud nej! Det er skræmmende! Det er et mareridt. Og så har Margot de fineste fødder. Hun har de her smukke danserfødder. Hun skulle bare hænge fast på den barre og gøre det præcis sådan her«, fortæller instruktøren.

Netop detaljen med Barbies fødder var afgørende for Gerwig, der ønskede at genoplive barndommens følelse af at lege med Barbie-dukker så stærkt som muligt:

»Selvom det er den her kæmpestore film, føles den meget personlig for mig. Den er lavet af så mange mennesker, den betyder noget for. Selv Barbie-logoet vi brugte, var det logo, jeg havde som barn i 80’erne. Jeg stod i legetøjsbutikken… vi havde de brede kasser, fordi deres hår var virkelig stort. Jeg ville have det (logo, red.), som jeg kunne lide«, fortæller hun i The Project.

‘Barbie’ får premiere 20. juli.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af