‘Orange is the New Black’-skuespillere tjente mindsteløn under Netflix-succesen

‘Orange is the New Black’-skuespillere tjente mindsteløn under Netflix-succesen
'Orange is the New Black'. (Foto: Netflix)

Kan du huske de gode gamle dage, da Netflix var helt nyt, og du glædede dig til den næste sæson af ‘Orange Is The New Black’? En af de første serier der virkelig fik streamingtjenesten til at hive abonnenter hjem?

Det kan hitseriens cast også. Men ifølge deres seneste udmeldinger ser de ikke specielt rosenrødt tilbage på deres arbejdsforhold og løn under arbejdet.

Det kan man læse i en artikel fra The New Yorker i forbindelse med den aktuelle skuespillerstrejke i Hollywood, hvor adskillige af seriens kendte skuespillere, der undervejs endte med at spille betydelige roller, fortæller, at de arbejdede for meget lav løn og måtte have andet arbejde ved siden af for at tjene til dagen og vejen.

Ti skuespillere udtaler sig i artiklen heriblandt Kimiko Glenn, der spillede den brutale Brook Soso, Alyssa Reiner der spillede fængselschefen «Fig« og Emma Myles, der spillede meth-misbrugeren Leanne Taylor.

Da serien startede fik de den laveste løn i faget, hvilket var under 1000 dollars per afsnit – cirka 6600 kroner. Men selv da ‘Orange is the New Black’ udviklede sig til en verdensomspændende succes, betød det ikke væsentlige lønstigninger for mange af seriens skuespillere. Selv da birollecastets løn steg til 15.000 dollars per afsnit, målte det sig ikke med hovedrolleindehaverne, der fik 200.000 dollars. Det mens Netflix pralede af tjenestens store økonomiske overskud.

I 2020 gik ‘Orange is the New Black’-skuespiller Kimiko Glenn viralt, da hun delte en video, hvor hun modtog en check på 27 dollars i royalties fra visninger i udlandet for sin medvirken i serien.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Flere af skuespillerne fortæller The New Yorker, at de boede i statsstøttede boliger og knap havde råd til transporten i forbindelse med arbejdet på serien. Derudover arbejdede de som bartendere eller udførte småjobs, mens folk genkendte dem på gaden, og der var en næsten »Beatle-mania-agtig popularitet« omkring serien.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af