Tre weekend-anbefalinger: Comeback til syndigt historisk hit – og stuntet over dem alle

Vi guider dig gennem det uoverskuelige streaming- og biograffarvand ved at pege på tre film/serier af høj kvalitet, der dominerer samtalen lige nu og her – eller burde dominere den.
Tre weekend-anbefalinger: Comeback til syndigt historisk hit – og stuntet over dem alle
'Babylon Berlin' sæson fire. (Foto: DR)

1. Streaming: Syndig seerfavorit er tilbage!

Det er godt og vel tre år siden, at tredje sæson af den storslåede ‘Babylon Berlin’ landede på DR. Men først nu får vi altså lov til at se videre på den tyske storserie, hvis fortælling fra efterkrigstidens Berlin var den festligste historietime nogensinde. 

Således er der dømt gensyn med den plagede kriminalkommissær Gereon Rath og Charlotte Ritter, hvis karrieremove fra sexarbejder til politiefterforsker var umuligt ikke at heppe på. Værre stod det til med den mandlige hovedkarakter, der blev indhentet af sin mørke fortid og kun kommer mere på udebane i sæson fire. 

Her er kalenderen vendt til 1931, så alting kan kun blive endnu mørkere som 1920’ernes cabaretstemning bliver til økonomisk krise, mens nazismen vinder frem i Tyskland.  Som mere grus i maskineriet ankommer en jødisk-amerikansk gangster til den tyske hovedstad for at finde en stjålen diamant, hvilket byens kriminelle underverden på den anden ende. 

De to første afsnit af ‘Babylon Berlin’ kan ses på DR.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Streaming: Seriemord med politisk tyngde

True crime er med rette blevet et fy-ord for dokumentarer, der forvandler virkelige tragedier til underholdning. HBO-serien ‘Last Call’ er dog et sjældent eksempel fra genren, der faktisk har noget væsentligt på hjerte nedenunder den lovligt saftige undertitel »da en seriemorder stalkede det queer New York«. 

Udgangspunktet er en tragedie fra 1992, hvor en mands parterede ligdele blev fundet langs en motorvej i New Jersey efter et besøg på en diskret homoklub i New Yorks finansdistrikt.

Men i stedet for at svælge i de morderiske detaljer, bruger ‘Last Call’ drabet som afsæt til en fortælling om stigmatiseringen af LGBTQ-personer i USA, der giver ordet til alle de rigtige pårørende og eksperter.

‘Last Call: When a Serial Killer Stalked Queer New York’ kan ses på HBO Max.

‘Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One’. (Foto: Paramount Pictures)

3. Biografen: Stuntet over dem alle

Du skal ikke kun gå i biografen, fordi det regner. 

Du skal også gøre det bare for at se de akrobatiske spring en mand på 61 år har gjort sig for at få dig til at gøre det. 

I syvende kapitel af ‘Mission: Impossible’-franchisen er Tom Cruise tilbage i selen som actionmand Ethan Hunt, der denne gang er oppe imod et skurkagtigt stykke AI-teknologi, der kan ødelægge verden.

Stjernen selv og franchisen har skruet forventningerne til filmens actionsekvenser op på 11 med lovning om »filmhistoriens største stunt«.

Men at se Cruse springe køre en motorcykel udover en bjergskrænt blot for at udløse faldskærmen og lande på et kørende tog, indfrier forventningerne til fulde. Faktisk taber man pusten ifølge Soundvenues anmelder. Det ville være en skam at opleve actionbraget andre steder end på det store lærred. 

‘Mission: Impossible 7 – Dead Reckoning Part One’ kan ses i biografen.

Set det hele? Tjek også vores tre anbefalinger fra sidste uge.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af