Tre weekend-anbefalinger: En ventet surrealistisk serie og skuespil i absolut mesterklasse

Vi guider dig gennem det uoverskuelige streaming- og biograffarvand ved at pege på tre film/serier af høj kvalitet, der dominerer samtalen lige nu og her – eller burde dominere den.
Tre weekend-anbefalinger: En ventet surrealistisk serie og skuespil i absolut mesterklasse
'I'm a Virgo'. (Foto: Prime Video)

1. Streaming: Dybt original filmskaber klar med seriedebut

Boots Rileys debutfilm ’Sorry to Bother You’ er i mine øjne en af de mest originale og seværdige amerikanske film fra det seneste halve årtis tid. Krads klasse-, arbejdsmarkeds- og racekritik pakket ind i en voldsomt underholdende og dybt uforudsigelig sci-fi-komedie om en sort telefonsælger, der får succes, efter han lærer at bruge sin hvide stemme.

Jeg har derfor været ekstremt spændt på at se, hvad Riley lavede næste gang, og nu har vi svaret:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Serien ’I Am a Virgo’, der har en tilsvarende surrealistisk og pirrende præmis. Den handler nemlig om en kæmpedreng, der bliver holdt skjult af sin familie, indtil han som fire meter høj teenager bryder fri og møder verden.

Jeg har ikke set serien selv endnu, men de udenlandske kritikere er begejstrede, og første melding fra Soundvenues anmelder Lau Lehrman er også positiv. Hans anmeldelse lander, så snart han har set serien til ende.

’I’m a Virgo’ kan ses på Prime Video.

‘Rodéo’. (Foto: Festivalen Generation)

2. Festival: Filmskolen åbner dørene op

I kølvandet på lukningen af Danmarks største fiktionsfestival CPH PIX har København i denne uge fået en ny filmfestival, og vi kan kun anbefale, at man tjekker den ud over weekenden (sidste dag søndag).

Det er Den Danske Filmskole på Holmen, der står bag og lægger hus til, og der er masser af herligheder at komme efter: Talks om alt fra danske genrefilm til komedier og klimafortællinger. Internationale filmperler som ’Rodeo’ og ’Return to Seoul’. Og endelig selvfølgelig den nyudklækkede filmskoleårgangs egne afgangsfilm, som holder et virkelig flot niveau.

Der er selvfølgelig også bar, is og hyggelig festivalstemning. Forhåbentligt bliver det blot den første festivalårgang af mange og en ny institution i det danske filmmiljø.

’Generation’-festivalen løber til og med søndag. Læs mere her.

‘Toves værelse’. (Foto: Nordisk Film)

3. Biograf: En opvisning i klasseskuespil

Paprika Steen og Lars Brygmann har spillet Tove Ditlevsen og hendes ægtemand Victor Andreasen til hudløshed i den roste opsætning ’Toves værelse’ på teatret, så det burde måske ikke komme som en overraskelse, at de to danske kapaciteter nailer deres roller i Martin Zandvliets filmatisering af samme navn.

Men sjældent har man alligevel set så glohede anmelderroser til to danske skuespillere som i forbindelse med torsdagens premiere på ’Toves værelse’, så er man ude efter en skuespilmæssig masterclass, er det vist bare afsted i biografen.

Tag blot Soundvenues anmelder Luna Ehlers ord om Paprika Steen for gode varer:

»Den danske skuespiller leverer en kraftpræstation i rollen som den følsomme, forpinte og fuldstændigt udmattede skrivegigant. Man kunne mistænke, at de to har drukket af samme kunstneriske kilde eller slugt de samme vitaminpiller. For præcis som Ditlevsen er Steen indehaver af vagtsomme øjne, en skarp tunge og hvileløse fødder, der lader hovedpersonen bevæge sig sindsplaget rundt i sit indre og ydre fængsel«.

’Toves værelse’ kan ses i biografen.

Set det hele? Tjek også vores tre anbefalinger fra sidste uge.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af