Tre weekend-anbefalinger: To store comebacks og en vanvittig dansk dokumentar på DR

Vi guider dig gennem det uoverskuelige streaming- og biograffarvand ved at pege på tre film/serier af høj kvalitet, der dominerer samtalen lige nu og her – eller burde dominere den.
Tre weekend-anbefalinger: To store comebacks og en vanvittig dansk dokumentar på DR
'Black Mirror'-afsnittet 'Beyond the Sea'. (Foto: Netflix)

1. Streaming: Nye kig i det sorte spejl

Det er lidt af en begivenhed, når den genialske sci-fi-serie ’Black Mirror’ vender tilbage, og til trods for at niveauet i de tankevækkende fremtidsscenarier har været svingende de seneste sæsoner, er det altid ekstremt spændende at se, hvad Charlie Brooker har fundet på denne gang.

I mere end ét tilfælde har ’Black Mirror’ foregrebet tidens tekniske udvikling, og senest har afsnit som ’Be Right Back’ om genoplivning af døde mennesker via data og ’Striking Viper’ om en meget levende form for virtual reality fremstået slående profetiske i lyset af nye opfindelser.

De nye fem afsnit har blandt andre danske Clara Rugaard på rollelisten foruden skuespillere som Aaron Paul, Zazie Beetz og Michael Cera.

Men lad os bare være ærlige: Det er ikke skuespillerne, man ser ’Black Mirror’ for. Man ser det for at få sin verden vendt på hovedet, og ifølge Soundvenues anmelder lykkes det da i hvert fald én gang i denne ombæring.

’Black Mirror’ kan ses på Netflix.

Scarlett Johansson i Wes Andersons ‘Asteroid City’. (Foto: Fox Searchlight)

2. Biograf: Wes er tilbage

I filmnørdekredse er det også altid lidt af en begivenhed, når Wes Anderson er aktuel med et nyt værk. Også selvom hans seneste, ’The French Dispatch’, viste, at den uforlignelige instruktørmester er knap så ufejlbarlig, som han måske var engang.

Med ’Asteroid City’ er han tilbage på rette spor, mens han samtidig tager sine svimlende fortællestrukturer til et nyt og ikke helt u-forvirrende niveau.

I sin kerne handler filmen om en far og hans børn, der på ryggen af en stor sorg ankommer til en lille ørkenby, hvor der skal være en forestående messe for unge talentfulde stjernekiggere og håbefulde astronauter. I virkeligheden er det dog blot et teaterstykke skildret i et tv-program i filmens dobbeltramme introduceret fra første færd.

Men trods metalagene er der også hjerte og smerte i denne Wes Anderson-omgang, og det er stadig en fornøjelse at se såvel hans æstetiske genistreger som et utal af kæmpestjerner i diminutive roller. Plus et smukt øjeblik med et rumvæsen.

Så kan sommervejret godt lige vente et par timer.

’Asteroid City’ kan ses i biografen.

Instruktør Christoffer Guldbrandsen og Roger Stone i ‘A Storm Foretold’. (Foto: PR)

3. Streaming: En vanvittig politisk dokumentar

Årets vildeste danske dokumentar fik premiere på CPH:DOX-festivalen i marts, men nu er den ude til frit skue på DR. Og er man bare det mindste interesseret i amerikansk politik, må man ikke snyde sig selv for Christoffer Guldbrandsens ’A Storm Foretold’ om Donald Trumps mangeårige nære ven og rådgiver, Roger Stone.

Filmen følger Stone helt op til stormløbet på den amerikanske kongres, og man tager sig selv i gentagne gang at være målløs over den utrolige adgang, den danske dokumentarist har fået til den excentriske og storskrydende mørkefyrste, der er som taget ud af en Hollywood-film.

Ligesom i Guldbrandsens legendariske dokumentarfilm om dansk politik, som ’Dagbog fra Midten’ og ’Fogh bag facaden’, er ’A Storm Foretold’ spækket med mindeværdige scener fra amerikansk politiks korridorer, krydret med et såre virkeligt personligt drama, når Guldbrandsen falder om med hjertestop under optagelserne. Og Stone i kølvandet viser en flygtig flig af menneskelighed.

’A Storm Foretold’ kan ses på DR.

Set det hele? Tjek også vores tre anbefalinger fra sidste uge.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af