Tre weekend-anbefalinger: Netflix bag kulissen på Tour de France og en togulykke af en tv-serie

Vi guider dig gennem det uoverskuelige streaming- og biograffarvand ved at pege på tre film/serier af høj kvalitet, der dominerer samtalen lige nu og her – eller burde dominere den.
Tre weekend-anbefalinger: Netflix bag kulissen på Tour de France og en togulykke af en tv-serie
Jonas Vingegaard i Netflix 'Tour de France – med i feltet'. (Foto: Netflix)

1. Streaming: Bag kulissen på Jonas Vingegaards Tour-sejr

Sidste års Tour de France var fuldkommen enestående set med danske briller. Med prolog i København og to etaper i det ganske land fulgt op af flere etapesejre og selvfølgelig Jonas Vingegaards triumf i gult var det en historisk begivenhed.

Så sikke et rød-hvidt held, at det lige netop var i 2022, at Netflix besluttede at følge med bag kulisserne på verdens største cykelløb. Det er holdet bag kæmpesuccesen om Formel 1, ’Drive to Survive’, der står bag, og håbet er selvfølgelig, at den nye serie kan gøre for cykling, hvad denne gjorde for Formel 1.

Serien følger flere af holdene fra sidste års tour, heriblandt selvfølgelig Jumbo Visma med Vingegaard i spidsen. Det skal blive spændende at se, om den kan tilbyde nye dimensioner til et løb, som mange i Danmark fulgte intenst, da det fandt sted for blot et år siden.

Men om ikke andet nyder vi gerne billederne af tour-feltet gennem danske marker og Vingegaards suveræne bjergridt én gang mere.

’Tour de France – med i feltet’ kan ses på Netflix.

‘The Idol’. (Foto: HBO)

2. Streaming: En togulykke af en tv-serie

Omtalen har været massiv op til premieren på HBO-serien skabt af Abel ’The Weeknd’ Tesfaye og ’Euphoria’-bagmand Sam Levinson.

Både på grund af de prominente kræfter bag, den kontroversielle seksuelle skildring af popstjernen Jocelyn (Lily-Rose Depp), der falder i kløerne på en skummel natklubsejer (The Weeknd), og rygterne om kaos i kulissen med en tidlig exit fra instruktør Amy Seimetz og dyre reshoots i The Weeknds eget hus.

Følelsen af trainwreck tager kun til, når man rent faktisk ser første afsnit, der i mandags kom ud på HBO Max i Danmark. En kikset satire over musik- og celebverdenen båret af umulig dialog, akavede scener og mildest talt tvivlsomt skuespil.

Så hvorfor er ’The Idol’ med på en anbefalingsliste? Fordi man er nødt til lige at se første afsnit og danne sin egen mening, før serien formentlig hurtigt vil blive fortrængt fra popkulturens sigtekorn, når det står klart for alle, at det billedskønne udstyrsstykke blot er kejseren uden klæder.

’The Idol’ kan ses på HBO Max.

‘Platonic’. (Foto: Apple TV+)

3. Streaming: Rose Byrne og Seth Rogen er et perfekt platonisk match

Soundvenues anmelder Lau Lehrmann nøjedes med tre stjerner til Apple-serien ’Platonic’ skabt af holdet bag ’Bad Neighbors’. Og det er egentlig slet ikke urimeligt.

Alligevel vil jeg kaste en lille anbefaling afsted i denne sammenhæng, for til det overdådige sommervejr glider dramedyen med Seth Rogen og uforlignelige Rose Byrne altså ned som kold Riesling, når man har brug for at trække sig ind under tæppet sent ud på aftenen.

Byrne og Rogen spiller ungdomsbedstevennerne Sylvia og Will, der efter års adskillelse genfinder hinanden, da Will bliver skilt. Han er barejer og hun hjemmegående husmor, der begynder at hænge ud i dagtimerne, og det korte af det lange er, at man gerne vil hænge ud med dem. De gav prøver på deres kemi i ’Bad Neighbors’, men det klæder dem at puste nyt liv i magien i denne mere lowkey setting. De er et perfekt platonisk match.

’Platonic’ er ujævn og vil ikke gå over i historiebøgerne, men den er præcis det gode selskab, mange nok ønsker af deres seriefix lige præcis på denne årstid.

‘Platonic’ kan ses på Apple TV+.

Set det hele? Tjek også vores tre anbefalinger fra sidste uge

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af