Robert Downey Jr.’s britiske accent fik én over nakken af Kate Winslet til audition på ‘The Holiday’

Robert Downey Jr.’s britiske accent fik én over nakken af Kate Winslet til audition på ‘The Holiday’
Robert Downey Jr. (Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images)

Der findes en håndfuld julefilm, som er faste startere i holdopstillingen, når vinteren er over os. ‘Home Alone’-filmene med Macaulay Culkin er stensikre, og det samme gælder film som ‘Love Actually’, ‘Die Hard’ og ‘The Holiday’.

Den sidste i rækken kunne dog have set markant anderledes ud, hvis Jude Law og Jack Black ikke blev castet som henholdsvis Cameron Diaz’ og Kate Winslets love interests.

Der var nemlig to forhåbningsfulde skuespillere i form af Robert Downey Jr. og Jimmy Fallon, der havde udset sig de to roller, som Law og Black endte med at besætte.

Det gik bare lige ikke helt som planlagt, fortæller Downey Jr. i et nyt interview på The Howard Stern Show:

»Vi blev begge indkaldt som pladsholdere, og så hinanden«, fortæller den amerikanske skuespiller med reference til Jimmy Fallon. »Jack Black får hans rolle, og Jude Law får helt sikkert min rolle, men Meyers (instruktøren, red.) havde brug for nogle til at læse med pigerne, og vi sidder der og er sådan, ‘Det kommer til at ske for os, det her«.

Dog blev den selvsikre attitude hurtigt skudt ned, da Kate Winslet lavede sjov med amerikanerens forsøg på en britisk accent.

»Jeg var sådan, ‘Jeg har helt klart en bedre britisk accent end Jude Law på det her tidspunkt«, fortæller Robert Downey Jr. i interviewet og fortsætter: »Og Winslet sagde, ‘Det er den værste britiske accent, jeg nogensinde har hørt«.

Nancy Meyers måtte også træde ind og fortælle Downey Jr. og Fallon, at de desværre ikke lige var det rette match for ‘The Holiday’:

»Nancy sagde til os begge dengang, ‘Det her var fremragende. Det er bare ikke lige det perfekte match. Det er ikke et perfekt match’«, erindrer Marvel-skuespilleren. »Jeg var sådan, ‘Jeg tjekker ud nu, men jeg tager vingummibamserne fra minikøleskabet«.

Robert Downey Jr. medvirker i Christopher Nolans stort anlagte ‘Oppenheimer’, der får premiere i morgen torsdag den 20. juli.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af