Stanley Tucci om at spille homoseksuelle karakterer: »Det er meningen, man skal spille forskellige mennesker«

Stanley Tucci om at spille homoseksuelle karakterer: »Det er meningen, man skal spille forskellige mennesker«
'The Devil Wears Prada'. (Foto: PR)

Der har til tider været konflikt omkring, hvorvidt heteroseksuelle skuespillere bør spille homoseksuelle karakterer.

Nu har den amerikanske skuespiller Stanley Tucci givet sit besyv med i diskussionen under et besøg i radioprogrammet ‘Desert Island Discs’ på BBC.

»En skuespiller er en skuespiller. Det er meningen, man skal spille forskellige mennesker. Det skal man bare. Det er pointen med det hele«, lød det fra Tucci, der selv er gift med en kvinde, Felicity Blunt der er søster til Emily Blunt, men har spillet homoseksuelle mænd i både ‘The Devil Wears Prada’ og det romantiske demensdrama ‘Supernova’ over for Colin Firth.

»Jeg synes åbenlyst, det er fint. Jeg er altid meget smigret, når homoseksuelle mænd kommer hen til mig og taler om ‘The Devil Wears Prada’, eller de taler om ‘Supernova’«.

Skuespilleren fortæller, at han oftest oplever at blive mødt med ros for disse præstationer, og at han kun finder det problematisk, hvis portrætterne tyer til stereotype repræsentationer af LGBTQ-personer.

»(…) De siger, at ‘det var bare så smukt’, du ved, ‘du gjorde det på den rigtige måde’. For ofte bliver det ikke gjort på den rigtige måde«, fortæller Tucci BBC.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af