‘Barbie’ er bandlyst i Kuwait og møder modstand i Libanon for at »promovere homoseksualitet«

‘Barbie’ er bandlyst i Kuwait og møder modstand i Libanon for at »promovere homoseksualitet«
'Barbie'. (Foto: Warner)

Selvom det er lykkedes ‘Barbie’ at indtjene over en milliard dollars på verdensplan, er det ikke alle lande, der imødekommer Greta Gerwigs komedie.

Senest er ‘Barbie’ blevet bandlyst i Kuwait. Det skyldes påstande fra styrets ledelse om, at filmen er i modstrid med deres tro og moralske værdier. Det oplyser Kuwait News Agency via blandt andre Al Jazeera.

Her lyder det, at filmen »spreder ideer og tro, som er fremmed for det kuwaitiske samfund og offentlige orden«. ‘Barbie’ blev bandlyst på samme tid som den aktuelle gyser ‘Talk To Me’, der blev forbudt på baggrund af den nonbinære transperson Zoë Terakes. Det skriver The Wrap.

Formanden for Kuwaits censurkomité, Lafi Al-Subaie, begrundede bandlysningen med, at filmene »indeholder ideer der opfordrer til uacceptabel opførsel og forstyrrer samfundets værdier«.

I Libanon står filmen også til at blive gjort utilgængelig, da landets kulturminister har bedt landets censurenhed om at bandlyse med begrundelse om, at den »promoverer homoseksualitet og seksuel transformation« samt »modsiger værdier omkring tro og moral«. Det skriver Reuters.

I Vietnam blev ‘Barbie’ bandlyst på grund af et geografisk stridsmål, der fremgik på et kort i filmen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af