‘Barbie’ når kæmpe milepæl ved billetlugerne – Greta Gerwig skriver historie

‘Barbie’ når kæmpe milepæl ved billetlugerne – Greta Gerwig skriver historie
'Barbie'. (Foto: Warner)

‘Barbie’ er verdens mest populære film lige nu, og successen ser ikke ud til at aftage.

Kun tre uger efter sin premiere har den lyserøde dukkefilm indtjent over én milliard dollars på verdensplan. Det gør Greta Gerwig til den første kvindelige soloinstruktør i historien, der har nået milepælen.

Det er en eksklusiv skare, som Gerwig nu er blevet en del af: Kun 28 mandlige instruktører har nået milepælen i løbet af deres karrierer.

Der er god grund til at tro, at ‘Barbie’ kan nå at lægge en del millioner til sin nuværende omsætning. I USA faldt billetsalget kun 41 procent i forhold til sidste uge, og i Danmark klarer filmen sig exceptionelt godt med et fald på kun ni procent.

‘Barbie’ er årets næstmest indtjenende film efter familiehittet ‘The Super Mario Bros.’, der solgte for over 1,3 milliarder dollars på verdensplan. Noget tyder dog på, at ‘Barbie’ kan nå at indhente den.

Den store succes har også givet Hollywood blod på tanden i forhold til fortsat at omsætte legetøj til film. Mattel arbejder allerede nu på 14 film baseret på deres legetøj.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af