Mattel har 14 film på vej efter ‘Barbie’-succes

Mattel har 14 film på vej efter ‘Barbie’-succes
'Barbie'. (Foto: Warner Bros)

‘Barbie’ er allerede en gigantisk succes – med en omsætning på 775 millioner dollars er den på blot 10 dage blevet årets tredjebedst sælgende film.

Det var et stort sats fra legetøjsfirmaet bag Barbie, Mattel, at give den verdenskendte dukke i hænderne på en progressiv auteur som Greta Gerwig, men det har altså betalt sig.

Og Mattel har da heller ikke tænkt sig at stoppe her.

De har faktisk hele 14 film på vej baseret på deres legetøj, fremgår det af en artikel i Variety.

Den kunstnerisk mest interessante er umiddelbart filmatiseringen af dinosauren Barney, som ‘Get Out’-stjerne Daniel Kaluuya producerer, og som Mattel Films producer Robbie Brenner i Variety sammenligner med ‘Being John Malkovich’ og ‘Adaptation’.

Der er også ‘Polly Pocket’, som har Lily Collins i hovedrollen i en film instrueret af Lena Dunham.

J.J. Abrams står bag en filmatisering af billegetøjet Hot Wheels, mens Vin Diesel har hovedrollen i en film over spillet ‘Rock ‘Em Sock ‘Em Robots’.

Tom Hanks er knyttet til en film om actionfiguren Major Matt Mason, Peter Farrelly producerer en film om hunden Wishbone, og der er både film om He-Man og Thomas Tog i støbeskeen.

De vil næppe alle blive globale fænomener som ‘Barbie’, men ambitionerne er tilsyneladende høje.

Og imens er spørgsmålet selvfølgelig, om der kommer en opfølger til Gerwigs film.

Selv har hun foreløbigt ingen ideer til en fortsættelse, har hun udtalt, men den slags kan ændre sig, og med eller uden Gerwig er det næsten svært at forestille sig, at man kan modstå fristelsen for en toer.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af