Dansk instruktørduo går tæt på dansk YouTube-munk og familien, han forlod – se traileren til ’Munken’

Dansk instruktørduo går tæt på dansk YouTube-munk og familien, han forlod – se traileren til ’Munken’
'Munken'. (Foto: Camera Film)

Den danske dokumentar ’Munken’ fortæller historien om en mand, der har valgt en meget anderledes levevej . I traileren, der netop er landet, møder vi ham og får indblik i konsekvenserne af hans valg.

Den titulære munk er danske Jan Hansen. En tidligere HIV-forsker og familiefar, der rev sit liv op med roden og forlod familie og karriere til fordel for en asketisk tilværelse som munk i en srilankansk skov.

Her praktiserer han buddhisme og passer sin YouTube-kanal, mens hans familie og tidligere kollegaer sidder tilbage i Danmark med en masse spørgsmål og et ønske om hans hjemkomst.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

De prisbelønnede danske dokumentarister Mira Jargil og Christian Sønderby Jepsen opsøger Jan Hansen på hans nye bopæl for at dokumentere det isolerede liv, han har valgt at leve.

I filmen ser man dog også, hvordan projektet afbrydes undervejs, da der opstår en uoverensstemmelse mellem instruktørduoen og hovedpersonen. Senere kontakter munkens voksne søn Thor dog Jargil og Jepsen, hvorefter projektet genoptages med interviews fra hans familie og kolleger.

Dokumentarens historie om brudte familierelationer og tilgivelse er kendt territorie for begge instruktører.

Sønderby Jepsen har tidligere vakt opsigt med ‘Blodets bånd’ og ’Testamentet’, hvor et arvespørgsmål udvikler sig til en familiekrig. Jargil var senest filmaktuel med den Bodil-vindende dokumentar ’En splittet familie’ om en syrisk flygtnings kamp med det danske system for at bringe sin familie sammen igen.

’Munken’ får premiere 21. september.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af