Endnu et Disney-remake lægges for had – ‘Snehvide’-stjerne svarer igen

Endnu et Disney-remake lægges for had – ‘Snehvide’-stjerne svarer igen
Rachel Zegler i 'West Side Story' (Foto: Disney)

Det er efterhånden helt forventeligt, at Disneys liveaction-remakes forårsager fanvrede og had.

Denne gang er det Disneys kommende remake af ‘Snehvide’ med Rachel Zegler (‘West Side Story’) i hovedrollen, der skaber konflikt og vrede hos utilfredse fans af den gamle tegneserie.

At den 22-årige amerikanske skuespiller har colombianske rødder var det første, der vakte utilfredshed ved annonceringen i 2021, hvilket resulterede i mange ubehagelige reaktioner. Det skriver BBC.

Nu er sagen blusset op igen, efter Rachel Zegler i tilbage i juli kommenterede den hadefulde modtagelse på Twitter (der nu hedder X).

»Sætter ekstremt meget pris på den kærlighed jeg mærker fra dem, der forsvarer mig online, men vær søde ikke at tagge mig i den meningsløse diskurs omkring min rolle. Jeg vil virkelig, oprigtigt ikke se det«, lød stjernens udmelding.

Sagen vækker minder om Halle Bailey, der oplevede lignende racistiske reaktioner, da hun fik rollen i ‘Den lille havfrue’. Da filmen endelig fik premiere, ændrede IMDb sågar deres ratingsystem for at sætte ind overfor trolling. Derudover har der været debat omkring castingen af storesøsteren Nani i et kommende ‘Lilo & Stitch’-remake, hvor skuespilleren Sydney Agudong blev kritiseret for at være for lys i huden sammenlignet med tegneseriekarakteren, det skriver blandt andre Screenrant.

Derudover har Zegler delt sine holdninger om nogle dele af Disney-klassikeren fra 1937, hun synes trænger til at blive opdateret i 2023, hvilket heller ikke er faldet i god jord ifølge BBC.

»Vi har skrevet en Snehvide, der ikke kommer til at blive reddet af prinsen«, fortalte hun Variety i 2022.

Zegler har desuden udtalt, at den oprindelige’ Snehvide og de syv små dværge’ er »ekstremt dateret når det gælder kvinder i magtroller« i et interview med Entertainment Weekly. Zegler sammenlignede også filmens prins med en »stalker« overfor Extra TV.

En anden opdatering der vækker opsigt, er den kommende films behandling af det gamle Grimm-eventyr fra 1800-tallets dværg-karakterer.

Den oprindelige films titel ‘Snehvide og de syv små dværge’ er blevet forkortet til den nye version, der bare kommer til at hedde ‘Snehvide’. I genindspilningen bliver dværgene blot omtalt som »magiske væsener«, og det er kun en enkelt ud af syv, der bliver spillet af en person med dværgvækst.

Der er uenighed om, hvorvidt det er positivt at ændre på filmens dværg-karakterer.

‘Game of Thrones’-skuespilleren Peter Dinklage har kaldt et remake med dværge i rollerne for gammeldags som gæst i podcasten WTF with Marc Maron, mens andre skuespillere med dværgvækst finder det negativt, at Disney fjerner potentielle rolle til dem ifølge BBC.

Udover Rachel Zegler kan man se frem til Gal Gadot i rollen som Den onde dronning. Filmen instrueres af Marc Webb, der er kendt for ‘500 Days of Summer’ og de to ‘The Amazing Spiderman’-film med Andrew Garfield.

‘Snehvide’ står til at få dansk premiere 21. marts 2024.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af