IMDb sætter ind mod bombe af negative anmeldelser efter ‘Den lille havfrue’-had

IMDb sætter ind mod bombe af negative anmeldelser efter ‘Den lille havfrue’-had
'Den lille havfrue'. (Foto: Disney)

De store filmsites drevet af brugeranmeldelser som IMDb, Rotten Tomatoes og Metacritic har før kæmpet med såkaldt review bombing.

En praksis der går ud på, at en stor gruppe mennesker systematisk giver bundkarakter til en film eller et serieafsnit af mere eller mindre politiske årsager – men nu vil IMDb fratage fænomenet dets effekt.

Det er allerede startet med vurderingen af ‘Den lille havfrue’, som blev udsat for »unormal aktivitet«, ifølge sitet i en notits på filmens vurderingsside.

»Vores vurderingsmekanisme har opdaget unormal stemmeafgivelse på denne titel. For at bibeholde vores vurderingssystems integritet er en alternativ vægtningsudregning blevet anvendt«, forklarer siden.

Filmen er blevet vurderet af 49.000 brugere og har en samlet vurdering på 7.0 ud af 10, men det er altså baseret på den alternative udregning, for filmen har modtaget 20.000 et-stjernede vurderinger. Altså er over 40 procent af vurderingerne til bundkarakter, og scoren ville således være 4.7 uden IMDbs ekstra indsats.

Det tyder på, at filmen bliver udsat for review-bombing. Det skyldes højst sandsynligt castingen af den sorte skuespiller Halle Bailey i hovedrollen som Ariel og grunden til, at siden har fået markeringen »unormal aktivitet«.

Om den alternative beregningsmodel skriver siden, at ikke alle stemmer får samme vægt, men at de ikke vil afsløre den præcise metode for den alternative udregning:

»IMDb udgiver vægtede stemmegennemsnit fremfor rå data gennemsnit. Den simpleste måde at forklare det på er, at selvom vi accepterer og overvejer alle stemmer, brugere afgiver, har alle stemmer ikke den samme effekt (eller ‘vægt’) på den endelige vurdering«, og fortsætter:

»Når unormal aktivitet bliver opdaget, kan en altenativ vægtningsberegning blive anvendt for at bibeholde vores systems integritet. For at sikre at vores vurderingsmekanisme forbliver effektiv, afslører vi ikke den præcise metode, der bruges til at generere vurderingen«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af