Skal Sandra Bullock returnere sin Oscar efter ’The Blind Side’-kontrovers? Internettet og medspiller siger nej

Skal Sandra Bullock returnere sin Oscar efter ’The Blind Side’-kontrovers? Internettet og medspiller siger nej
Sandra Bullock til den 82. Oscaruddeling. (Foto: Jason Merritt/Getty Images)

Tidligere på ugen anklagerede den tidligere NFL-spiller Michael Oher, hvis virkelige historie har inspireret filmfænomenet ’The Blind Side’, sine værger for udnyttelse og bedrageri.

Nu er Sandra Bullocks navn blevet hevet ind i kontroversen.

Bullock vandt i 2009 en Oscar for sin præstation som Ohers adoptivmor, Leigh Anne Tuohy, i filmen. I lyset af anklagerne mod Tuohy-familien hævder enkelte Twitter-brugere (nu med navnet X), at hun bør returnere sin Oscar til Akademiet.

»[…] Jeg tror bare, at gestussen vil gøre meget for hendes karakter« siger en Twitter-bruger.

’The Blind Side’, som er baseret på bogen af samme navn, skildrer hvordan den underprivilegerede Oher bliver adopteret af det hvide Tuohy-par, der hjælper ham til at blive højtrangeret NFL-spiller.

Ifølge anklageskriftet blev Oher dog aldrig adopteret af familien, men i stedet placeret under et værgemål. Dette gav blandt andet familien fuld kontrol over hans kontrakter og medicinske beslutninger. Det hævdes desuden, at Tuohy-familien har profiteret på hans historie, uden at han har set noget til indkomsten.

Selvom skaren af kritikere er relativt smal, har spørgsmålet alligevel fået Quinton Aaron, der spillede Michael Oher i filmen, til at udtale sig. Han forsvarer dog Bullock hos TMZ Sport: »Hun leverede en brillant præstation, og det burde ikke blive ødelagt af noget, der ikke havde noget med hende at gøre«.

Det er ikke kun Aaron, der ikke mener, at Bullock bør give statuetten tilbage. Bullock får overvældende støtte på Twitter, hvor hendes præstation tages i forsvar:

»[…] De er filmstjerner og spillede roller. De er ikke de virkelige personer, der stjal penge fra Michael Oher«, lyder det fra en bruger, der opforder fans til at i stedet rette deres harme mod Tuohy-familien.

Bullock ville blive den første person, der returnerer en Oscar efter at have accepteret den. Hverken Marlon Brando, der sendte Sacheen Littlefeather i sit sted som protest mod Hollywoods skildring af oprindelige amerikanere, har gjort det. Det har Roman Polanski og Woody Allen heller ikke, der begge er blevet belønnet med statuetter, mens de har været involveret i sager om pædofili.

Sandra har ikke selv kommenteret sagen på nuværende tidspunkt.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af