Forfatterstrejken i Hollywood er officielt slut

Forfatterstrejken i Hollywood er officielt slut
Talkshows som 'Jimmy Kimmel Live' kan nu gå tilbage i produktion. (Foto: Getty Images for Easterseals)

Siden 2. maj har manuskriptforfatterne i den amerikanske filmbranche strejket, men fra i dag er det slut. Det skriver Deadline.

I forgårs kunne talspersonerne for forfatternes fagforening, Writers Guild of America (WGA), fortælle, at de var nået til enighed om en principiel aftale med filmstudierne og de store streamingtjenester.

I går stemte medlemmer af fagforeningens bestyrelse enstemmigt ja til aftalen. Næste skridt er, at den skal til afstemning blandt alle stemmeberettigede medlemmer af WGA, hvilket vil foregå 2. til 9. oktober.

Allerede fra i dag, onsdag, kan alle manuskriptforfatterne vende tilbage til arbejdet. Det betyder blandt andet, at de amerikanske talkshows kan genoptage produktionen – dog uden at have skuespillere som gæster, da det amerikanske skuespillerforbund, Screen Actors Guild, fortsat strejker.

Filmstudierne og streamingtjenesterne har blandt andet forpligtet sig til at oplyse forfatterne om, hvor mange timer deres programmer, serier og film er blevet set og streamet af brugerne. Forfatterne vil også blive betalt mere for publikumssucceser, ligesom minimumslønnen stiger.

Den nye aftale gælder for perioden 25. september 2023 til 1. maj 2026

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af