Jimmy Fallon undskylder efter 16 anklager om giftigt arbejdsmiljø på ‘The Tonight Show’

Jimmy Fallon undskylder efter 16 anklager om giftigt arbejdsmiljø på ‘The Tonight Show’
Jimmy Fallon til Met Gala i 2022. (Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue)

I går kunne Rolling Stone fortælle, at 16 anonyme personer – bestående af to nuværende og 14 tidligere ansatte på ‘The Tonight Show’ – anklager Jimmy Fallon for at skabe et giftigt arbejdsmiljø.

Artiklen beskriver, at der kunne være »good Jimmy days« og »bad Jimmy days«, og at arbejdsmiljøet på det populære talkshow var meget afhængigt af Jimmy Fallons utilregnelige humør på dagen.

Flere medarbejderne har overværet Fallon rase mod og nedgøre ansatte. Tre personer siger, talkshowværten skældte dem ud foran deres kollegaer.

»Det var sådan, at hvis Jimmy var i dårligt humør, så var alles dag fucked«, siger en tidligere ansat til Rolling Stone.

»Folk ville undgå at lave sjov på kontoret, og de ville ikke stå og tale med hinanden. Det var meget sådan, at man fokuserede på, hvad end man skulle gøre, fordi Jimmy er i dårligt humør, og hvis han ser det, flipper han måske ud«.

Efter Rolling Stone-artiklen har Jimmy Fallon ifølge Deadline.com undskyldt over for sine ansatte i et opkald (produktionen af talkshowet er for tiden sat på pause på grund af den verserende Hollywood-strejke blandt manuskriptforfattere og skuespillere).

»Jeg er ked af, hvis jeg har gjort jer forlegne. Jeg havde aldrig i sinde at skabe den slags atmosfære på showet. Jeg tænker nogle gange, at jeg arbejder med de bedste af de bedste. I er the top of the game«, sagde Fallon ifølge Deadlines anonyme kilde i et opkald til de ansatte.

Fallon skulle desuden have indrømmet at have lavet »pinlige« ting tidligere, og han håbede at skabe et »inkluderende« og »sjovt« arbejdsmiljø.

Tv-kanalen NBC, som viser ‘The Tonight Show’, har som reaktion på Rolling Stone-artiklen udsendt en pressemeddelse.

»Vi er utroligt stolte af ‘The Tonight Show’ og det er topprioritet at have et respektfuldt arbejdsmiljø«, lyder det ifølge Deadline fra en NBC-talsperson.

»Som på enhver arbejdsplads har vi haft medarbejdere, der påpegede problemer. De er blevet undersøgt, og der er blevet handlet, hvor det var nødvendigt. Som altid opfordrer vi medarbejdere, som føler, de har oplevet eller observeret opførsel utilsvarende til vores retningslinjer, til at rapportere deres bekymringer, så vi kan tage fat på dem«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af