Politi efterforsker en mulig femte overgrebsanklage mod Russell Brand – komikerens liveshows udskydes

Politi efterforsker en mulig femte overgrebsanklage mod Russell Brand – komikerens liveshows udskydes
Russell Brand i 2020. (Foto: Kevin Mazur/Getty Images for The Recording Academy)

Da Russell Brand lørdag aften optrådte for et tætpakket Troubadour Wembley Park Theatre i Wembley, umiddelbart efter britiske medier kunne afsløre fire kvinders overgrebsanklager mod komikeren, blev han mødt med stående ovationer.

Liveshows bliver der dog ikke flere af lige foreløbigt. BBC skriver, at Brands bookere har udskudt de tre resterende shows på hans nu afbrudte turné. De skulle have fundet sted i dag samt 22. og 28. september.

»Vi udskyder disse få tilbageværende misbrugsvelgørenheds-fundraisershows, vi kan ikke lide at gøre det – men vi ved, I vil forstå«, skriver Brands bookere ifølge BBC.

NME fortæller også, at alle tv-programmer, hvor Russell Brand medvirker, er blevet taget ned fra den britiske tv-station Channel 4’s website.

De britiske aviser The Times og The Sunday Times har sammen med Channel 4 (i en ny dokumentar med titlen ‘Russell Brand: In Plain Sight’) frembragt anklager, at Russell Brand skulle have begået seksuelle overgreb mod fire kvinder i en periode mellem 2006 og 2013. Komikeren benægter alle anklager.

Siden offentliggørelsen af disse anklager har politiet modtaget en anklage om et overgreb, der skulle have fundet sted tilbage i 2003. Flere medier, herunder BBC, kæder anklagen sammen med Russell Brand. Politiet nævner ikke offentligt noget navn, men omtaler anklagen i relation til de andre anklager mod Brand.

»Vi er opmærksomme på The Sunday Times og Channel 4’s rapportering vedrørende anklager om seksualforbrydelser«, siger en talsperson for Londons Metropolitian Police ifølge CNN mandag, og vedkommende tilføjer:

»Søndag, 17. september, modtog Met en rapport om et seksuelt overgreb, som angiveligt skulle have fundet sted i Soho i det centrale London i 2003. Betjente er i kontakt med kvinden og vil give hende støtte«.

CNN melder også, at Storbritanniens premierminister Rishi Sunaks talsperson har kommenteret Brand-sagen:

»Disse er meget alvorlige og bekymrende anklager«, siger talspersonen mandag. »Met-politiet har bedt enhver, der mener, de har været offer for et seksuelt overgreb, komme frem og tale med betjente«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af