Voldtægtsanklaget Russell Brand blev taget imod med stående ovationer til standup-show

Voldtægtsanklaget Russell Brand blev taget imod med stående ovationer til standup-show
Russell Brand (Foto: Kevin Mazur/Getty Images)

Komiker og skuespiller Russell Brand blev mødt af et klappende og hujende publikum, da han gjorde sin entré umiddelbart efter beskyldningerne om, at han har begået seksuelt overgreb på flere kvinder.

De britiske aviser The Times og The Sunday Times har sammen med tv-stationen Channel 4 (i en ny dokumentar med titlen ‘Russell Brand: In Plain Sight’) frembragt anklager, at Russell Brand skulle have begået seksuelle overgreb mod fire kvinder i en periode mellem 2006 og 2013. Komikeren benægter alle anklager.

Nyheden blev fremlagt lørdag; samme aften, hvor komikeren skulle optræde for et tætpakket Troubadour Wembley Park Theatre i Wembley.

I en YouTube-video havde komikeren dog dagen før løftet sløret for, at anklagerene ville komme . Derfor var gæsterne forberedte og en stående ovation var tilsyndeladende ikke nok for at vise støtten til komikeren.

En kvinde ved begivenheden havde et skilt, hvor der stod: »Vi står ved din side Russell. Hold dig stærk. Forbliv fri. Vi elsker dig«.

Ifølge The Independent sagde en anden fan: »Han er uskyldig, indtil det modsatte er bevist. Jeg synes, det er meget nobelt af ham at fortsætte.«

Russell Brand ankom næsten en time for sent til sit eget show, mens publikum fik at vide, at han sad fast i trafikken. Russell Brand afsluttede ydermere showet tidligere end forventet, bemærkelsesværdigt lige inden tv-delen af undersøgelsen blev sendt.

I anklagerne fremgår det blandt andet, at en af kvinderne var 16 år, da hun indledte et forhold til den dengang 30-årige komiker (den seksuelle lavalder er 16 år i England). Hun betegner forholdet, der løb over tre måneder, som følelsesmæssigt voldeligt og kontrollerende. Samme kvinde fortæller i Channel 4-dokumentaren, at Brand på et tidspunkt »tvang sin penis ned i hendes hals«.

Tidligt på aftenen til showet i Wembley sagde Russell Brand til publikum i det 2000-sæders teater: »Jeg elsker jer. Jeg elsker jer. Tak. Der er nogle ting, jeg absolut ikke kan tale om, og jeg håber, I forstår, at jeg vil give jer alt, hvad jeg har.«

Russell Brand er planlagt til at optræde tirsdag 19. september i Theatre Royal Windsor. Showet er udsolgt.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af