Hollywood-skuespillere forbydes at bære popkulturelle kostumer til Halloween

Hollywood-skuespillere forbydes at bære popkulturelle kostumer til Halloween
'Barbie'. (Foto: Warner)

Mens manuskriptforfatterne i Hollywood har sagt ja til en foreløbig aftale, runder strejken for skuespillerne snart dag 100.

Strejken har medført, at medlemmer af skuespillerforbundet SAG-AFTRA ikke må promovere såkaldt »struck content« via sociale medier eller på den røde løber.

Og med en af årets mest festlige sæsoner på trapperne, i hvert fald efter amerikanske standarder, betyder det også, at skuespillerne skal være en del mere selektive, når det kommer til, hvilket Halloween-kostume de skal tage på i slutningen af oktober.

Det er nemlig blevet meldt ud, endda klargjort, af SAG-AFTRA, at deres medlemmer ikke må iføre sig kostumer, som refererer projekter, der ikke har fået afkald af forbundet. Det vil for eksempel sige, ingen Barbie og Ken-kostumer, ingen Oppenheimer-kostumer, og ingen superheltekostumer, da disse indirekte anses for at promovere materiale, der ejes af de store produktionsselskaber. Det skriver Indiewire.

»Lad os bruge vores kollektive styrke til at sende en høj og tydelig besked til vores ramte arbejdsgivere, at vi ikke vil promovere deres indhold uden en fair kontrakt«, lyder det i notatet fra SAG-AFTRA.

I stedet anbefales det, at skuespillerene iklæder sig mere generaliserede kostumer, så som »spøgelse, zombie, edderkop, osv.«.

Påbuddet er ikke faldet i god jord hos alle, og der er flere skuespillere, som gør nar af udmeldingen. Heriblandt Ryan Reynolds, der tweetede, at han »glædede sig til at råbe ‘strejkebryder’ af min otteårige datter hele aftenen. Hun er ikke en del af forbundet, men hun har brug for at lære det«, med henblik på, at reglerne ikke gælder medlemmernes børn.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af