Stjerner som George Clooney, Emma Stone og Ben Affleck vil betale milliardbeløb for at ende strejken – fagforbund afslår

Stjerner som George Clooney, Emma Stone og Ben Affleck vil betale milliardbeløb for at ende strejken – fagforbund afslår
George Clooney og Ben Affleck (Foto: Kevin Mazur/WireImage)

George Clooney har sammen med en række prominente støtter som Emma Stone, Ben Affleck og Scarlett Johansson foreslået, at Hollywoods største stjerner betaler 150 millioner dollars over en årrække i forsøg på at ende skuespilstrejken i Hollywood.

Det har indtil nu ikke været muligt, da SAG-AFTRA-forbundet har et loft på én million dollars i medlemsbetalinger, som Clooney og co. vil ophæve.

Med tilbuddet på over én milliard danske kroner ønsker gruppen at dække en sum, de store film- og streamingselskaber ellers skulle betale for at tilbyde skuespillerne goder som sundhedsforskring.

Stjernerne foreslår samtidig, at det skal sikre de skuespillere, der lige nu har mest akut behov for sundhedsforsikring som skal modtage støtte først.

George Clooney udtaler til Deadline, at de som branchens rigeste, ønsker at tage ansvar.

»Mange af de bedst tjenende ønsker at være en del af løsningen. Vi har tilbudt at fjerne loftet på betalinger, hvilket vil give forbundet mere end 50 millioner dollars årligt. Godt over 150 millioner dollars i løbet af de næste tre år«.

Hvad er så problemet med det velgørende forslag?

Forslaget er blevet afvist af SAG-AFTRA-forperson Fran Drescher, der påskønner tilbuddet, men udtaler at det ikke er en lovlig løsning på den kontrakt, der strejkes imod. Det er afgørende, at det er arbejdsgiverne, der dækker omkostningerne, fortæller hun i en video på Instagram.

Selvom forpersonen accepterer, at tilbuddet er generøst, »påvirker det overhovedet ikke den kontrakt, som vi strejker over«, siger hun.

»Det er æbler og appelsiner – bare så alle forstår det«, forklarer Dreschler og understreger, at SAG-AFTRA venter på, at direktørerne vender tilbage til forhandlingsbordet for at finde en valid løsning.

Skuespillerne har strejket siden 13. juli.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af