Efter ‘Oppenheimer’ er Christopher Nolan klar til et mindre »dystert« projekt

Efter ‘Oppenheimer’ er Christopher Nolan klar til et mindre »dystert« projekt
Christopher Nolan på 'Oppenheimer'-settet. (Foto: Universal)

Christopher Nolans atombombe-biopic ’Oppenheimer’ har siden premieren i sommer gået sin sejrsgang verden over.

Men nu er instruktøren ved at være klar til at komme videre fra filmen. Og måske endda bevæge sig ud på lettere territorier. Det skriver Yahoo Entertainment.

»En del af mig vil gerne lægge historien bag mig. Det er et kæmpe privilegie at få lov til at snakke om en film, man har lavet, der nu kommer ind i hjemmet på 4k og Blu-ray og alt det andet. Det er skønt at få lov til at sidde her og snakke med dig om filmens succes«, fortalte Nolan.

»Men emnet er meget dystert. Og nihilistisk. Og ja, der er en del af mig, der er ret ivrig efter at komme videre og måske lave noget, der ikke er så, du ved, ikke så dystert«, fortsætter han.

I interviewet med Yahoo kommenterede han også Spike Lees kritik af filmen, der pointerede en mangel på japansk perspektiv på bombningerne. Lee udtalte tidligere på året, at Nolan er en »fantastisk filmskaber«, men: »Jeg ville have elsket, hvis filmens slutning måske viste, hvad det betød, at man smed de to atombomber over Japan«.

Men Christopher Nolan virker nærmest taknmemmelig for kritikken: »Spike Lee er en af mine idoler. Og at høre ham sige, at ’Oppenheimer’ var en fantastisk film, det var den del, jeg fokuserede på«, fortæller han og fortsætter:

»Jeg var bare blæst bagover af det. Og han var meget specifik og respektfuld i, hvad han sagde: At han ville have gjort visse ting anderledes, fordi han er en anderledes filmskaber. Og filmskabere fortolker ting forskelligt. Så ærligt talt var jeg bare lykkelig over, at han fik noget ud af filmen«, siger han.

Nolan får nok ikke helt lov til at lægge ‘Oppenheimer’ bag sig endnu. Filmen er udnævnt som stor favorit til de kommende Oscar-uddelinger ‒ blandt andet af Soundvenue.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af