Skuespillernes strejke i Hollywood er slut

Skuespillernes strejke i Hollywood er slut
'The White Lotus' er blandt de serier, som nu kan gå i gang med at optage nye afsnit. (Foto: HBO Max)

Efter 118 dages strejke er det amerikanske skuespillerforbund omsider blevet enige med de store filmstudier og streamingtjenester om en ny, foreløbig aftale. Hollywood-strejken er dermed slut fra i dag, torsdag, skriver Deadline.

Skuespillerforbundets (SAG-AFTRA) forhandlingskomité bestående af 17 personer stemte i går for den nye aftale, hvis indhold endnu ikke er offentligt kendt. Deadline forventer, at de specifikke detaljer bliver offentliggjort i morgen, fredag, hvor aftalen skal præsenteres for SAG-AFTRA’s bestyrelse.

Skuespillerne strejkede for bedre lønforhold og for rettighedsbeskyttelse mod AI-generet indhold, der kan efterligne skuespilleres stemmer og udseende uden deres samtykke.

Hollywoods forfattere afsluttede som bekendt deres strejke i slutningen af september, da de indgik en ny aftale med filmstudierne og streamingtjenesterne.

Dermed er der ikke længere noget, der afholder Hollywoods film- og serieproduktioner fra at gå i gang, ligesom skuespillere atter gerne må deltage i promovering af nye titler.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af