Guldpalmevinder Ruben Östlund om sin kommende katastrofefilm: »Det har været en stor udfordring«

Guldpalmevinder Ruben Östlund om sin kommende katastrofefilm: »Det har været en stor udfordring«
Ruben Östlund flankeret af 'Triangle of Sadness'-skuespillerne Woody Harrelson og Charlbi Dean Kriek på Cannes-festivalen i 2022. (Foto: Samir Hussein/WireImage)

Den dobbelte Guldpalme-vinder Ruben Östlund er i gang med forberedelserne til sin næste film efter den kvalmeinducerende fashion- og rigmandssatire ‘Triangle of Sadness’.

I et interview med Deadline giver den svenske instruktør nu en status på den kommende katastrofefilm, som bærer titlen ‘The Entertainment System is Down’. Her fortæller han, at har skrevet manuskriptet færdigt.

»Det er ved at blive oversat til engelsk. Vi skal rundt overalt for at caste. Målet er at skyde tidligt i 2025«, siger instruktøren, hvorefter han opridser filmens handling, der udelukkende udspiller sig på et passagerfly.

»Moderne mennesker er vant til at kunne distrahere dem selv med skærme, vi keder os aldrig. Kort efter take-off på denne langdistanceflyvning – jeg tænkte noget i stil med London til Sydney – får passagererne den forfærdelige nyhed, at underholdningssystemet ikke fungerer. Da deres iPhones og iPads begynder at miste strømmen, er de dømt til analog kedsomhed«, forklarer Östlund.

»Det har været en stor udfordring at skrive manuskriptet, fordi man er meget begrænset, når det kommer til at skabe dynamik, nuancer og energi i sådan et lukket miljø. Så det tog lang tid, men jeg synes, jeg har formået at lave noget dynamisk, selvom det foregår ét sted«.

I interviewet fortæller Östlund desuden, at filmen kommer til at indeholde en scene, hvor en dreng i 10 minutter utålmodigt venter på, at det bliver hans tur til at bruge familiens dele-iPad. Filmens publikum tvinges til at følge hele processen i realtid.

Det var denne scene, som Östlund referede til, da han tidligere i år fortalte Variety, at ‘The Entertainment System is Down’ »kommer til at skabe den største udvandring i Cannes Film Festivals historie«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af