‘Love Actually’-instruktør indrømmer, at filmens mest forhadte scene er »mærkelig«

‘Love Actually’-instruktør indrømmer, at filmens mest forhadte scene er »mærkelig«
'Love Actually'. (Foto: PR)

Lige så hårdnakket en juletradition, det for mange er at se den omdiskuterede romantiske komedie ‘Love Actually’, er det efterhånden også en fast del af løjerne, at instruktøren Richard Curtis udtaler sig om, hvilke elementer af den, der er blevet bedagede.

Sidste år delte han eksempelvis, at han føler sig »utilpas og lidt dum« over den manglende diversitet i filmen, der fik premiere i 2003 og i år kan fejre 20-års jubilæum.

I år udtaler instruktøren sig om sagen igen. Denne gang i et interview med The Independent, hvor Curtis nu anerkender særheden af filmens absolut mest polariserende plotdel. Den berygtede scene hvor Andrew Lincolns karakter, der er ulykkeligt forelsket i sin bedste vens kone (Keira Knightley), møder op og erklærer sin kærlighed via skilte på hendes dørtrin.

»Han møder rent faktisk op ved sin bedste vens hus for at sige ‘jeg elsker dig’ til sin bedste vens kone, usikker på om det overhovedet er hende, der åbner døren«, anerkender ‘Love Actually’-skaberen.

Der er mange, der mener, at manden er stalker-agtig, og det er Richard Curtis blevet forstående overfor med tiden.

»(…) Det er en smule mærkeligt. Jeg mener, jeg kan huske at blive overrasket for syv år siden, hvor jeg skulle interviewes af nogen, og de sagde, ‘selvfølgelig er vi primært interesserede i stalker-scenen’, og jeg svarede, ‘hvilken scene er det?’«, fortæller han.

Nu er instruktøren blevet klogere af den slags spørgsmål. Han forklarer dog, at det aldrig var intentionen, at scenen skulle være creepy.

»Det eneste jeg kan sige er, at en masse kloge mennesker var en del af filmen dengang, og vi synes ikke, det var en stalkerscene. Men hvis det er interessant eller sjovt af forskellige grunde (i dag, red.) – jamen, så Gud velsigne vores progressive verden«, siger Curtis.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af