Næsten alle scener i den første ’Iron Man’ var improvisation, fortæller Gwyneth Paltrow

Næsten alle scener i den første ’Iron Man’ var improvisation, fortæller Gwyneth Paltrow
Robert Downey Jr. og Gwyneth Paltrow i 'Iron Man'. (Foto: Marvel Studios)

I Kevin Feiges velsmurte Marvel-maskine er der ikke plads til slinger i valsen. Der er en streng tidsplan, der skal overholdes, faser, som skal indledes, og nye karakterer, der skal introduceres.

Men ifølge Gwyneth Paltrow var det meget anderledes tilbage i 2008 med filmen, der startede det hele: ‘Iron Man’.

Paltrow, som spillede Tony Starks højre hånd og senere kæreste Pepper Potts, har ifølge Entertainment Weekly fortalt, at store dele af filmen var ren improvisation:

»Vi improviserede nærmest hver scene i den film. Vi ville skrive dem om morgenen i Jons (Favreau, ‘Iron Man’-instruktør, red.) trailer, og det føltes som at lave indiefilm. Men så blev filmen en så enorm succes, at vi stoppede med at lave dem på den måde«, fortalte hun til Red Sea Film Festival i Dubai.

Paltrow var før optagelserne skeptisk omkring at lave en superheltefilm, som i en præ-MCU-verden på det tidspunkt var decideret uncool. Hun blev dog overbevist, da filmen blev pitchet til hende som en indieproduktion snarere end et stort actionbrag:

»De sagde: ’Det kommer til at føles som at lave en indiefilm. Vi kommer til at have det sjovt, og du behøver ikke at være så meget i actionscenerne’. Så jeg tænkte ’Åh, okay’«, husker hun.

Hendes entusiasme for MCU-filmene har dog været støt dalende siden da: »Jeg har aldrig set ’Endgame’«, fortalte hun og fortsatte: »Jeg har aldrig set nogen af dem. Jeg kan ikke følge med. Jeg burde nok se dem på et tidspunkt«.

Det kommer dog næppe som en stor overraskelse for nogen. For et par år siden gik et klip viralt, hvor Gwyneth Paltrow for første gang finder ud af, at hun var med i Jon Favreaus ’Spider-Man: Homecoming’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af