Hvem skal spille Dronning Margrethe som barn, ung, gammel i ny serie? Her er Soundvenues bud

Hvem skal spille Dronning Margrethe som barn, ung, gammel i ny serie? Her er Soundvenues bud
Emilie Kroyer Koppel i 'Ustyrlig'. (Foto: Nordisk Film)

Veltimet til en vis abdicering kunne TV 2 og Meta Film i dag melde ud, at de er på vej med en serie om Dronning Margrethe II, ‘Af Guds nåde’.

I bedste ’The Crown’-stil skal serien følge dronningen gennem årtier, begyndende fra fødeåret 1940.

Og det store spørgsmål melder sig derved: Hvem skal spille hende?

Med mindre man laver den vildeste deaging siden Benjamin Button, hvor Brad Pitt var både baby og olding, får man brug for flere skuespillere til at inkarnere hovedpersonen.

Så her kommer vores bud:

Esben Smed og Selma Sol í Dali Pape i ‘Agent’. (Foto: Henrik Ohsten/TV 2)

Barn: Selma Sol Í Dali

Hvem der skal spille Baby Margrethe i fødeåret 1940, har vi ikke den store holdning til. Der må være en god, netop udklækket Nepo Baby parat til opgaven.

Vi træder i stedet ind i de tidlige teenageår, hvor vi har det rette stortalent til opgaven. Selma Sol Í Dali Pape har overbevist med sit sjældne naturtalent i ’Julefeber’ og senest i ’Agent’ som Esben Smeds datter. Hun vil være god i rollen som viljestærk, nysgerrig pige.

Alternativ: Viola Martinsen, Flora Augusta

Emilie Kroyer Koppel i ‘Ustyrlig’. (Foto: Nordisk Film)

Teenager: Emilie Kroyer Koppel

Emilie Kroyer Koppel slog stærkt igennem i ’Ustyrlig’, hvor hun viste, at hun glimrende formår at træde ind i det svære periodedrama, uden det bliver for stift.

Og så har hun altså simpelthen et ydre, der matcher vores lidt langlemmede eksdronning som ung ret så fænomenalt.

Den her ligger lige til højrebenet i en grad, at vi liiiige skal sluge skuffelsen, hvis TV 2 & co, går andre veje.

Alternativ: Flora Ofelia Hofmann Lindahl

Amanda Collin. (Foto: Therese Lærke/Soundvenue)

Voksen kvinde: Amanda Collin

Amanda Collin har måske ikke den allerstørste ansigtslighed med DM2 som ung, men sådan er det jo tit på film, og der er ikke grænser for, hvad diverse proteser kan gøre nutildags.

Hvad Collin til gengæld har, som passer godt til rollen, er en majestætisk udstråling iblandet en faible for det kropsligt akavede, som mange forbandt med Margrethe i de år.

Og så er og bliver Collin altså bare en af de bedste, vi har i den aldersgruppe. Og hvorfor ikke gå med de bedste?

Alternativ: Sofie Torp, Julie Agnete Vang

Lene Maria Christensen i ‘Arvingerne’. (Foto: DR)

Moden kvinde: Lene Maria Christensen

I denne kategori er der rig mulighed for at lade sig friste af dansk films treenighed af kvindelige stjerneskuespillere over dem alle: Trine Dyrholm, Sofie Gråbøl og Sidse Babett Knudsen.

De ville deres betragtelige talent in mente selvfølgelig sagtens kunne udfylde rollen, men med Dyrholms rolle som den første Margrete, Babett Knudsens rolle som statsminister og Gråbøls rolle i alle danske serier friskt i erindringen kunne det være rart med et lidt andet perspektiv.

Og faktisk ville Lene Maria Christensen måske også være det bedste bud. Hun er altid god, og selvom hun ofte typecastes som den jordbundne almindelige kvinde, har hun mange flere facetter. Hun mestrer både det kølige og empatiske.

Nogle vil måske bemærke, at Dronningen i så fald mister højde fra Collin til Christensen, men det gjorde hun rent faktisk også i virkeligheden, så vi har fuld rygdækning for valget.

Alternativ: Ja ja – Dyrholm, Gråbøl, Babett.

Birthe Neumann i ‘Pagten’. (Foto: SF Studios.)

Ældre kvinde: Birthe Neumann

Birthe Neumann har allerede spillet dronningen af dansk litteratur som Karen Blixen i ’Pagten’, hvor hun også excellerede i cigaretrygning. Der er ingen tvivl om, at hun er et overlegent bud til at indfange Margrethes statelighed såvel som fyre op for nogle af hendes elskede græske Karelia-smøger. 

Det kommer til at kræve lige dele format, humor og en vis syrlighed at skulle spille den dronning, der er tættest på nutiden, og den besidder Birthe Neumann som en stjerne af den gamle skole.

Vi kan se hende smile i storblomstret regntøj, men også skære igennem bag lukkede døre (en scene hvor hun river kronerne verbalt af Joachim og co., please?). Bede ungdommen gøre »noget unyttigt«, men ikke mindst kunne snuble over ord og talekort under nytårstalerne – vi øjner cringekomisk guld ved tupilakkerne! 

Alternativ: Ulla Henningsen, Bodil Jørgensen

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af