Spinoff af Netflix-hittet ‘Top Boy’ i udvikling – Drake om bord

Spinoff af Netflix-hittet ‘Top Boy’ i udvikling – Drake om bord
Jasmine Jobson som Jaq i 'Top Boy'. (Foto: Netflix)

Gangsterserien ‘Top Boy’ sluttede sidste efterår på Netflix efter tre sæsoner (plus de to originale, der kan ses under titlen ‘Top Boy: Summerhouse).

Ronan Bennetts serie om en flok bandemedlemmer og -bosser i Londons Hackney-kvarter var en barsk og spændende skildring af det kriminelle liv – og står tilbage som Netflix’ vel nok bedste gangsterserie gennem tiden.

Og helt slut er det måske ikke med ‘Top Boy’.

I et liveinterview med BBC røber Bennett nemlig ifølge Deadline, at han taler med Netflix om at udvikle en spinoffserie med fokus på karakteren Jaq, spillet af Jasmine Jobson. I den originale serie er Jaq en af de magtfulde løjtnanter i hovedkarakterne Dushane og Sullys bande – en rå og illusionsløs gangster, der i løbet af særligt sidste sæson øjner muligheden for et andet liv med kæreste og barn.

Ronan Bennett fortæller, at seriens co-producer Drake er med om bord igen. Det var Drake, der var en af de bærende kræfter i forhold til at genoplive serien for Netflix i 2019, efter den egentlig var blevet lukket på Channel 4 i 2013.

Bennett bemærker dog jokende i interviewet, at Netflix sikkert bliver sure over, at han overhovedet nævner spinoffsnakken, og at mange projekter aldrig bliver til noget i sidste ende, selvom manuskripterne er skrevet.

‘Top Boy’-opfølgeren er derfor heller ikke skrevet i sten, men Ronan Bennett slår fast, at han ser masser af muligheder i at udforske verden omkring Londons underverden yderligere.

»Jeg synes, at ‘Top Boy’-verdenen – den verden, vi skabte sammen – er så rig, så dyb, og den har et fantastisk følge, så det er noget, der stadig har liv i sig. Nogle serier slutter, og så har man det sådan lidt, ‘gudskelov sluttede det, jeg elsker serien, men de er løbet tør for energi’. Men jeg føler, at der er mere, man kan presse ud af ‘Top Boy’«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af