Denis Villeneuve mener, at »film er blevet korrumperet af tv« og vil lave en film uden dialog

Denis Villeneuve mener, at »film er blevet korrumperet af tv« og vil lave en film uden dialog
Denis Villeneuve ved London-premieren på 'Dune: Del 2'. (Foto: Gareth Cattermole/Getty Images for Warner Bros. Pictures)

Denis Villeneuve har cementeret sig selv som en af tidens største sci-fi-instruktører med ’Arrival’, ’Blade Runner 2049’ og sine nu to ’Dune’-filmatiseringer. Fem Oscar-nomineringer, herunder to sejre, for bedste filmfotografering er det blevet til for fotograferne bag Villeneuves film. Den canadiske instruktør lægger heller ikke skjul på sin forkærlighed for det visuelle – og sin aversion mod dialogtunge film.

»Ærlig talt, så hader jeg dialog. Dialog er beregnet til teater og tv. Jeg husker ikke film på grund af en god replik, jeg husker film på grund af et stærkt billede«, siger Villeneuve til The Times of London (Via Deadline).

Instruktøren siger også, at »film er blevet korrumperet af tv« og fortæller om sit ønske om at lave en dialogfri film, hvor publikum er så draget ind i fortællingen, at de ikke opdager, at der ikke er replikker.

»Folk vil forlade biografen og sige, ‘var der ingen dialog?’ Men de vil ikke lægge mærke til fraværet«, forklarer Villeneuve.

Villeneuves arbejde for at lave en visuelt dragende film i ’Dune: Del 2’ har foreløbigt vist sig at være vellykket. Internationale kritikere har indtil videre rost den til skyerne for det visuelle arbejde.

’Dune: Del 2’ har premiere 28. februar.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af