Instruktørtalent udforsker mordet på sin mor i personlig dokumentar – se traileren til ‘Englemord’

Instruktørtalent udforsker mordet på sin mor i personlig dokumentar – se traileren til ‘Englemord’
'Englemord'. (Foto: Monolit Film)

I går kunne CPH: DOX annoncere de nominerede til konkurrencerne på årets festival. I NEXT:WAVE-prisen for debuterende og nye talenter finder man dokumentaren ‘Englemord’ instrueret af Patricia Bbaale Bandak, hvis trailer lige er landet.

Her drager instruktøren, der er født i Uganda, men vokset op i Danmark, tilbage sit fødeland mange år efter en tragisk forbrydelse fik familien til at flygte.

I 1989 brød to mænd ind i familiens hjem i Uganda på juleaften og myrdede den da kun 2-årige Patricia Bbaale Bandaks mor. I ‘Englemord’ ser instruktøren tilbage på sine egne rødder mere end 30 år efter drabet, hvor hun selv er blevet mor til en datter, der ovenikøbet kom til verden på morens dødsdag. Men på tværs af sorgen og kulturforskellene har hun svært ved at få mere at vide, end at hendes mor var en engel.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Officiel trailer (DK) – ENGLEMORD from Monolit Film on Vimeo.

Patricia Bbaale Bandak er uddannet dokumentarist fra Den Danske Filmskole og blev Robert-nomineret for afgangsfilmen ‘Villa Villekulla’, der handlede om hendes egen søskendeflok på ni. I 2022 år instruerede hun P3-serien ‘Bad Bitch’, der også blev Robert-nomineret.

‘Englemord’ bliver vist første gang 16. marts i Empire Bio og flere gange i løbet af festivalen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af