Tre weekend-anbefalinger: Hans nye Netflix-serie leder tankerne hen på ‘Atlanta’

Vi guider dig gennem det uoverskuelige streaming- og biograffarvand ved at pege på tre film/serier af høj kvalitet, der dominerer samtalen lige nu og her – eller burde dominere den.
Tre weekend-anbefalinger: Hans nye Netflix-serie leder tankerne hen på ‘Atlanta’
'The Vince Staples Show'. (Foto: Netflix)

1. Streaming: Et must see for fans

Vince Staples har sans for det komiske. Det oplevede de fleste allerede med hans underholdende medvirken i Pitchfork-formatet ’Over/Under’. Nu er rapperen tilbage med det selvbetitlede ’The Vince Staples Show’, der er en videreudvikling på den selvudgivne serie fra 2019 af samme navn.

Denne gang har han fået Netflix-finansiering i ryggen, og resultatet er en morsom hood-dramedy, der italesætter tematikker om familieforhold, våbenlovgivning og det at være sort i USA.

Fra Dave Burd aka. Lil Dicky i ’Dave’ til Migos’ trailer-trash-trio i ’Atlanta’ er Vince Staples den seneste rapper til at optræde som en fiktionaliseret version af sig selv. I serien spiller han en semi-kendt, semi-succesfuld rapper, der forsøger at navigere igennem en tilværelse i arbejderklassekvarteret North Long Beach, Californien.

Sammen med ’Black-ish’-skaber Kenya Barris har Vince Staples skabt en serie, der læner sig tematisk op ad ’Atlanta’. Allerede to gange inden for de første seks minutter af første episode får vi comic relief, der leder tankerne hen på Donald Glover og co’s hitserie.

Et must see hvis man er fan af Staples og hans musik.

’The Vince Staples Show’ kan ses på Netflix

‘Håndtering af udøde’. (Foto: Reel Pictures)

2. Biografen: Usædvanligt rørende zombiefilm

Hvordan ville man reagere, hvis ens nærmeste kom tilbage fra de døde?

Det spørgsmål er fremtrædende i Thea Hvistendahls filmatisering af John Ajvide Lindqvists roman af samme navn. På en varm sommerdag i Oslo flettes tre forskellige menneskers historier sammen, da deres nyligt afdøde uforklarligt vender tilbage til livet.

Ulig den klassiske zombiefilm vender disse afdøde ikke tilbage for at terrorisere de levende og mæske sig i deres hjerner. Snarere står de passivt og iagttagende og observerer deres nærmeste, hvilket afføder forskellige reaktioner hos folk.

Det er to velkendte ansigter, man møder i ’Håndtering af udøde’, når Joachim Trier-darlingerne Anders Danielsen Lie og Renate Reinsve indtager rollerne som henholdsvis den sørgende standupkomiker David og den stille Anna.

I Soundvenues femstjernede anmeldelse beskriver David Madsen, hvordan den nytilkomne instruktør »lader karakterdramaet udspille sig i et melassetungt tempo, der tillader sorgens bedøvende efterspil at sætte sig i kroppen som en altødelæggende knude«.

’Håndtering af udøde’ kan ses i biografen

Jon Stewart fra sidst han var vært i ‘The Daily Show’. (Foto: PR)

3. Streaming: Jon Stewart er tilbage

Efter ni år med Trevor Noah på pinden som vært for ’The Daily Show’, vender et velkendt ansigt tilbage for at tage pulsen på det amerikanske landskab og sende svirp afsted mod magtens tinder.

Det er naturligvis Jon Stewart, der sætter sig tilbage ved skrivebordet efter ni års fravær. Den første episode blev sendt i USA i mandags, og indtil efterårets præsidentvalg vil Stewart være klar ugentligt til at dele ud af sine satiriske observationer.

Det er naturligvis de to spidskandidater Donald Trump og Joe Biden, der er de oplagte mål for hans spydige satire, men Stewart kommer også ind på andre popkulturelle emner, krydret med de sædvanlige indslag fra showets korrespondenter.

’The Daily Show’ kan ses gratis på PlutoTV

Set det hele? Tjek sidste uges weekend-anbefalinger.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af