Tre weekend-anbefalinger: Endelig en miniserie, der kan hamle op med ‘Normal People’

Vi guider dig gennem det uoverskuelige streaming- og biograffarvand ved at pege på tre film/serier af høj kvalitet, der dominerer samtalen lige nu og her – eller burde dominere den.
Tre weekend-anbefalinger: Endelig en miniserie, der kan hamle op med ‘Normal People’
'One Day'. (Foto: Netflix)

1. Streaming: Forløberen til ‘Normal People’

Den britiske skuespiller Ambika Mod gjorde så stort indtryk i rollen som lægestuderende Shruti i hospitalshelvedesserien ’This Is Going to Hurt’, at jeg har glædet mig til at se hende igen lige siden.

Gensynet skuffer på ingen måde i Netflix-miniserien ’One Day’, baseret på bestselleren af samme navn, hvor hun spiller over for Leo Woodall (det unge britiske boytoy i ’The White Lotus’).

De to unge talenter har eminent kemi som Emma og Dexter, der mødes til deres sidste fest som universitetsstuderende i Edinburgh 15. juli 1988. Herefter vender fortællingen tilbage til dem og deres liv, kriser, venskab og forelskelse på den samme dag hvert år.

En måde at strække en ’will-they-won’t-they’-romance med klasseforskelle, kommunikationsvanskeligheder og dårlig timing over 20 år, som får Sally Rooneys ’Normal People’ til at virke som en flygtig affære. Et afsnit inde var jeg så investeret, at seriens varighed på 14 halvtimes afsnit allerede føltes i underkanten

‘One Day’ kan ses på Netflix.

Nicolas Cage i ‘Dream Scenario’. (Foto: A24)

2. Biograf: Nicolas Cage-drømmen, der bliver til et mareridt

Alle drømmer om Nicolas Cage om natten i den grumme komedie ’Dream Scenario’, der er instrueret af norske Kristoffer Borgli, en af Skandinaviens mest interessante unge instruktører, som efter den norske gennembrudsfilm ’Sick of Myself’ har taget et syvmileskridt og nu laver film med internationale stjerner og A24.

Cage er forrygende som den komplet uopsigtsvækkende universitetsprofesser Paul Matthews, der ud af ingenting begynder at dukke op i alles drømme. Pludselig er han berømt uden den mindste indsats eller anelse om, hvad han skal bruge det til. Tænk Charlie Kaufman møder influencersamfundet!

Historien vækker minder om den virkelige mand Andras Arato, hvis B-gig som stockfoto-model en dag gjorde ham til ansigt på det verdensberømte meme ’Hide the pain Harold’. Hans TED-talk om oplevelsen er oplagt akkompagnement til filmen.

‘Dream Scenario’ kan ses i biografen.

‘Drengen og hejren’. (Foto: Studio Ghibli)

3. Biograf: Miyazakis sidste film

En hejre er ikke ligefrem det dyr, der får de fleste til at tænke på et stort eventyr, men i Miyazakis ventede ’Drengen og hejren’ er det ikke desto mindre tilfældet.

Under Anden Verdenskrig er den sørgende dreng Mahito blevet sendt ud på landet af sin far efter sin mors død. En dag får han mulighed for at lægge traumerne bag sig, da en magisk fugl fører ham ind i en overnaturlig parallelverden.

’Drengen og hejren’ har taget syv år at færdiggøre og er med 83-årige Hayao Miyazaki bag roret og håndlavede tegninger et særsyn i filmlandskabet. Dertil er det sandsynligvis den store filmskabers svanesang (… eller hejresang).

»En sorgfyldt, eventyrlig og smukt animeret drømmefilm, som kalder på straks at blive genset«, skriver Soundvenues Morten Kildebæk i sin femstjernede anmeldelse.

‘Drengen og hejren’ kan ses i biografen. 

Set det hele? Tjek sidste uges weekend-anbefalinger.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af