Tre weekend-anbefalinger: Instruktørmesters længe ventede Adam Driver-film er gået direkte på streaming

Vi guider dig gennem det uoverskuelige streaming- og biograffarvand ved at pege på tre film/serier af høj kvalitet, der dominerer samtalen lige nu og her – eller burde dominere den.
Tre weekend-anbefalinger: Instruktørmesters længe ventede Adam Driver-film er gået direkte på streaming
'Ferrari'. (Foto: PR)

1. Streaming: Mesterinstruktørs Adam Driver-film direkte på streaming

Michael Mann har arbejdet på sin film om skaberen af Ferrari i 20 år, og ved festivalen i Venedig i september sidste år fik den så endelig premiere.

Men i USA floppede den, og i Danmark får den ingen biografpremiere, selvom vi snakker Adam Driver og Penelope Cruz i hovedrollerne, instruktøren bag film som ’Heat’ og ’Collateral’ og en relativt bredt appellerende fortælling om et af historiens store genier. Nu får vi den så direkte på Amazons streamingtjeneste Prime Video i stedet.

Driver spiller Enzo Ferrrari, som vi møder i 1957, hvor han er presset både i firmaet, hvor økonomien vakler, og på privatfronten, hvor hans hustru og forretningspartner Laura (Penélope Cruz) er ved at være godt træt af hans udenomsægteskabelige affærer.

Racerscenerne er potente, Penélope Cruz er gribende, og for fans af den efterhånden 81-årige instruktørmester er der selvfølgelig ingen vej udenom.

‘Ferrari’ kan ses på Prime Video fra lørdag.

‘All of Us Strangers’. (Foto: Searchlight Pictures)

2. Biograf: Paul Mescal & Andrew Scotts twistromance

Andrew Scott og Paul Mescal har uimodståelig kemi i Andrew Haighs ’All of Us Strangers’, der efter at have indkasseret store roser i USA sidste år nu endelig rammer de danske lærreder.

Den nyeste film fra instruktøren bag ’Weekend’ og ’45 Years’ er en både intimt og magisk-realistisk fortælling om den smådeprimerede, ensomme forfatter Adam (Andrew Scott), der en dag tager forbi sit gamle barndomshjem. Her bliver han mødt af sine forældre – vel at mærke i den alder, som de havde, da de døde tragisk i en bilulykke, da Adam var 12!

Sideløbende møder Adam den lidt yngre mand Harry, spillet af Paul Mescal, der i pløret tilstand banker på hans dør – og som han langsomt, men sikkert udvikler et nært forhold til.

Blandingen af vemodig romantisk og nostalgisk sorgbearbejdning ligner ikke rigtigt noget, man har set før, og Soundvenues Morten Kildebæk uddelte en sjælden topkarakter – 6 stjerner! – til filmen, som han kaldte et både dragende og hjerteskærende hovedværk.

Nå ja … Til sidst i filmen venter for resten et twist.

’All of Us Strangers’ kan ses i biografen.

‘Majas løfte’ (Foto: Angel Films)

3. Streaming: Dansk one location-thriller

Der har i en årrække været forsvindende få danske spillefilm, der går uden om den slagne vej gennem støtte fra Det Danske Filminstitut til premiere, men nu rører de igen på sig. I midten af marts kan vi se frem til Joey Moes ’Ripple’, og allerede nu kan man opleve Fabian Wullenwebers ’Majas løfte’, der tidligere på ugen fik premiere direkte på streaming.

Filmen er en nervepirrende thriller, der næsten udelukkende foregår i en bil, hvor kvinden Maja (Susanne Juhász) gennem et par pressede timer skal redde sin afdøde søsters søn, Markus, der er kommet i pengeproblemer hos bandemedlemmet Strøm.

»Hjertet sidder helt oppe i halsen i store dele af filmen«, skrev Soundvenues Laurits Struck i sin anmeldelse om ’Majas løfte’, der er en oplagt anbefaling til fans af beslægtede titler som ’Buried’, ’Locke’, ’Phone Booth’ og danske ’Den skyldige’.

‘Majas løfte’ kan ses på Blockbuster og SF Anytime.

Set det hele? Tjek sidste uges weekend-anbefalinger.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af