Werner Herzog kalder ‘Barbie’ for »decideret helvede«

Werner Herzog kalder ‘Barbie’ for »decideret helvede«
Werner Herzog til premiren på 'The Mandalorian'. (Foto: Jesse Grant/Getty Images for Disney)

Man kan altid regne med, at Werner Herzog har noget opsigtsvækkende at sige. Men man kan aldrig regne med hvad eller hvor.

Hans seneste prominente udtalelser kommer fra et interview med den højreorienterede kommentator Piers Morgan. I et afsnit af showet ‘Piers Morgan: Uncensored’ spurgte Morgan nemlig, om Herzog var Team ‘Barbie’ eller Team ‘Oppenheimer’, som reference til sommerens ‘Barbenheimer’-dille.

Herzogs svar lød:

»Jeg har ikke set ‘Oppenheimer’ endnu, men jeg vil få det gjort. Jeg formåede at se den første halve time af ‘Barbie’. Jeg var nysgerrig – jeg havde lyst til at få den set, fordi jeg var nysgerrig. Jeg har stadig ikke noget svar, men jeg har en mistanke. Kunne det være, at ‘Barbie’s verden er decideret helvede? Og for en biografbillets pris kan man som publikum få lov til at bevidne decideret helvede – eller så tæt, som man kan komme på det?«

Herzog understregede dog derefter, at han trods alt ikke har set den til ende endnu, og at hans svar derfor ikke skal tages for gode varer, før han har set hele filmen. Den tilføjelse hujede dog ikke Piers Morgan, der øjeblikkeligt stemte i, og fortalte at Herzog ikke behøvede at se videre: »Jeg har set det hele, og stol på mig: Det er helvede. Jeg stemmer fuldkommen i med den vurdering, du gav efter en halv time«.

Herzog er ikke den første markante filminstruktør til at kritisere ‘Barbie’ – sidste måned sagde Oliver Stone nemlig, at Ryan Gosling spildte sin tid med at medvirke i filmen. Stone har dog sidenhen trukket sin sviner tilbage, idet han fortalte, at han havde udtalt sig inden filmen var udkommet.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af