Greta Gerwig kommenterer Oscar-forbigåelse – »ønskede det på Margots vegne«

Greta Gerwig kommenterer Oscar-forbigåelse – »ønskede det på Margots vegne«
Greta Gerwig og Margot Robbie ved Golden Globes. (Foto: Rich Polk/Golden Globes 2024/Golden Globes 2024 via Getty Images)

Da Oscar-nomineringerne blev offentliggjort, var der især to nomineringer, der glimrede i deres fravær. Greta Gerwigs navn i instruktørkategorien og Margot Robbies i bedste kvindelige hovedrolle.

På nuværende tidspunkt har oprøret over forbigåelsen af ‘Barbie’ nået et punkt, hvor det var den bærende joke i vært Jimmy Kimmels opvarmningssketch til showet. Og selvom Ryan Gosling har været tydelig i sin ærgrelse, og Margot Robbie har sagt, »at det er umuligt at være ked af det, når man ved, at man er så velsignet«, og selv Hillary Clinton har meldt sig på banen, har instruktøren ikke selv kommenteret sagen før nu.

»Selvfølgelig ønskede jeg det på Margots vegne. Men jeg er bare glad for, at vi alle får lov at være her sammen«, fortæller Greta Gerwig i et interview med Time Magazine.

Instruktøren fastholder, at hun først og fremmest er glad for den anerkendelse, hun har fået i de andre kategorier. ‘Barbie’ fik i alt otte Oscar-nomineringer – blandt andet for Bedste film, Bedste adapterede manuskript, Bedste mandlige hovedrolle og Bedste kvindelige birolle.

»En af mine mors venner sagde, ‘Jeg fatter ikke, at du ikke blev nomineret’. Men det gjorde jeg. Jeg fik en Oscar-nominering. Hun var sådan, ‘Åh, det er herligt for dig!’, og jeg var sådan, ‘Jeg ved det!’«, fortalte Gerwig videre til Time Magazine.

Hvor mange Oscar-statuetter ‘Barbie’ ender med, vil tiden vise, når Oscar-showet løber af stablen 10. marts.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af