Margot Robbie kommenterer Oscar-forbigåelse: »Det er umuligt at være ked af det«

Margot Robbie kommenterer Oscar-forbigåelse: »Det er umuligt at være ked af det«
'Barbie'. (Foto: Warner)

Det kom som et chok for mange, at de to kvindelige hovedkræfter bag ‘Barbie’-filmen, instruktør Greta Gerwig og hovedrolleindehaver Margot Robbie, blev forbigået ved årets Oscar-nomineringer, hvor filmen modtog i alt otte af slagsen.

Medskuespiller Ryan Gosling, der selv blev nomineret for sin birollepræstation som Ken, er blandt kritikerne. »Der er ingen Ken uden Barbie, og der er ingen ‘Barbie’-film uden Greta Gerwig og Margot Robbie, de to personer, der er mest ansvarlige for denne historieskabende, globalt hyldede film«, skrev Gosling i en pressemeddelelse.

Nu har Margot Robbie selv kommenteret Oscar-forbigåelsen. Det gjorde hun tirsdag til en paneldebat for medlemmer af skuespillerforbundet Screen Actors Guild, skriver Deadline.

»Det er umuligt at være ked af det, når man ved, at man er så velsignet«, sagde Robbie om de manglende Oscar-nomineringer i kategorierne Bedste instruktør og Bedste kvindelige hovedrolle til henholdsvis Gerwig og hende selv.

»Jeg synes selvfølgelig, at Greta skulle være nomineret som instruktør, fordi det, hun gjorde, er en ting, man lykkes med én gang i karrieren, én gang i livet, det er det virkelig«, fortsatte Robbie. »Men det har været et utroligt år for alle filmene«.

Robbie understregede til paneldebatten, at hun er »mere end ekstatisk« for filmens otte Oscar-nomineringer i kategorier som Bedste film, Bedste kvindelige birolle (til America Ferrera) og Bedste adapterede manuskript (til Gerwig og medforfatter Noah Baumbach). Det vigtigste for hende er imidlertid, at ‘Barbie’ er blevet et stort kulturelt fænomen verden over.

»Vi satte os for at gøre noget, der ville ændre kulturen, påvirke kulturen, bare have en slags indflydelse«, sagde Robbie. »Og det har den allerede gjort, og mere til, meget mere end vi nogensinde havde drømt om. Og det er virkelig den største belønning, der kunne komme ud af alt dette«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af