Denis Villeneuves tredje ‘Dune’-film er nu officielt på vej

Denis Villeneuves tredje ‘Dune’-film er nu officielt på vej
Timothée Chalamet i 'Dune: Del 2' (Foto: 2023 WBEI)

Allerede inden ‘Dune: Del 2’ fik verdenspremiere, luftede Denis Villeneuve sin drøm om at gøre ‘Dune’ til en filmtrilogi. Nu har film nummer to klaret sig så godt ved billetlugerne, at instruktøren har fået grønt lys til at lave en tredje ‘Dune’-film, skriver Entertainment Weekly.

Torsdag bekræftede filmstudiet Legendary således, at de er i gang med at udvikle en tredje film i franchisen baseret på Frank Herberts sci-fi-romaner.

»Jeg har altid forestillet mig tre film«, siger instruktøren til Entertainment Weekly. »Det er ikke sådan, at jeg vil lave en franchise, men det her er ‘Dune’, og ‘Dune’ er en kæmpestor historie. For at ære den, tror jeg, man skal bruge mindst tre film. Det ville være drømmen. At følge Paul Atreides og hans fulde bue ville være rart«.

Villeneuve afslørede sidste år, at han var gået i gang med at skrive den tredje ‘Dune’-film, som tager udgangspunkt i Herberts anden ‘Dune’-roman, ‘Dune Messiah’. Ifølge Entertainment Weekly får karakterne Prinsesse Irulan og Paul Atreites søster Alia, spillet af henholdsvis Florence Pough og Anya Taylor-Joy, mere plads i denne efterfølger.

Sammen med nyheden om ‘Dune Messiah’ har Lionsgate også annonceret, at de har sikret sig rettighederne til at filmatisere bogen ‘Nuclear War: A Scenario’, som forudsiger, hvordan en atomkrig kunne udspille sig i fremtiden. Denis Villeneuve er også i tankerne til at stå for denne adaption.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af