To filmskabere topper listen over de rigeste i underholdningsbranchen

To filmskabere topper listen over de rigeste i underholdningsbranchen
Steven Spielberg og George Lucas (Foto: Araya Doheny/WireImage/Getty images)

Forbes har netop udgivet deres årlige liste over de rigeste mennesker i underholdningsbranchen, og listen toppes af to af de allerstørste blockbuster-instruktører.

Det er nemlig George Lucas og Steven Spielberg, der indtager henholdsvis første- og andenpladsen foran andre store personligheder som Michael Jordan og Oprah Winfrey. De to filmskabere har haft mere end 50 år i gamet, siden Spielberg debuterede med ’Duel’ i 1971 og Lucas med ’THX 1138’ samme år.

Makkerparret har arbejdet sammen på ’Indiana Jones’-franchisen, men deres formuer er blevet til på forskellige måder.

Spielbergs 4,8 milliarder dollar store formue kommer som et produkt af kloge forhandlinger, som betyder, at den 77-årige instruktør ejer en fast procentdel af sine films overskud snarere end at modtage en fast løn. Som den mest kommercielt succesfulde instruktør i historien må man sige, at det var et klogt valg fra Spielberg.

Lucas’ netværdi på 5,5 milliarder dollars kommer delvist fra at være skaberen bag ’Indiana Jones’ og ’Star Wars’-franchisen, men også som grundlægger af en række firmaer som  Lucasfilm, LucasArts og THX. Førstnævnte blev i 2012 solgt for over fire milliarder dollars til Disney, som velsagtens er en af grundene til, at Lucas topper listen over de mest velhavende mennesker i underholdningsbranchen.

Derudover sniger en anden instruktør sig også ind i top 10, nemlig ’Ringenes Herre’ og ’Hobbitten’-instruktør Peter Jackson.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af