Anders W. Berthelsen opklarer mord i Indenrigsministeriet i traileren til ‘Mørkeland’

Anders W. Berthelsen opklarer mord i Indenrigsministeriet i traileren til ‘Mørkeland’
'Mørkeland'. (Foto: Anders Nicander)

Efter 20 år kommer nu efterfølgeren til den politiske thriller ‘Kongekabale’, der blev instrueret af Nikolaj Arcel tilbage i 2004.

I traileren til ‘Mørkeland’ er Anders W. Berthelsen tilbage i rollen som journalisten Ulrik Torp, men under anderledes ydmygende omstændigheder.

Den tidligere ambitiøse graver er nemlig arbejdsløs på femte år, da jobcenteret sender ham i praktik på sin gamle arbejdsplads Dagbladet, hvor det ellers lyder, at han var »en af de bedste inden fyringsrunden«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Her kommer Torp dog hurtigt på sporet af et mord i den politiske top og således også i karambolage med chefredaktøren Moll (Nicolas Bro), der synes han skal koncentrere sig om noget, der er sket i Hvidovre.

»Hvorfor er der nogen, der vil likvidere en ung mand fra Indenrigsministeriet?«, insisterer Berthelsens snushane dog i stedet. Og det får han brug for hjælp til sine noget yngre medpraktikanter på avisen, Emma og Simon, til at besvare. I den politiske kulisse er der nemlig samtidig uro og konspiration omkring lederen af De Nationale, som spilles af Lene Maria Christensen med stramt tilbageredt knold.

Mathilde Arcel fra ‘Agent’ og Patrick A. Hansen, der tidligere har medvirket i hospitalsserien ‘Dag og nat’ spiller praktikanterne, og på rollelisten finder man også gengangeren Charlotte Munck, Tommy Kenter, Marina Bouras, Sara Fanta Traore og Ellaha Lack.

Denne gang er Mikkel Serup i instruktørstolen frem for Arcel. Han var senest en af skaberne af ‘Kastajnemanden’ og har tidligere stået bag Viaplay-serien ‘Friheden’. På spillefilmsfronten har Serup stået bag bokserbiopic’en ‘Den bedste mand’ og ‘Klassefesten 2: Begravelsen’.

Ligesom ‘Kongekabale’ er ‘Mørkeland’ baseret på et bestseller-bogforlæg af Niels Krause-Kjær.

‘Mørkeland’ får premiere 22. august.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af