Der er én ting, der bare ikke må ske i næste sæson ‘The Bear’

Op til den kommende tredje sæson af ‘The Bear’ håber mange onlinefans intenst, at Sydney og Carmy går fra venner til kærester. Er der noget om snakken? Vi er ikke i tvivl.
Der er én ting, der bare ikke må ske i næste sæson ‘The Bear’
'The Bear'. (Foto: Disney+)

Dater Ayo Edebiri og Jeremy Allen White?

Den overskrift kunne man for nylig læste i spalterne hos ingen ringere end The New York Times.

Det var da heller ikke for ingenting, at en af verdens mest respekterede journalistiske institutioner valgte at tage emnet op. Bortset fra at det var det faktisk. 

Midt i hypen omkring tredje sæsons snarlige ankomst landede pludselig en video, hvor de to ’The Bear’-stjerner … aede hinanden på ryggen på tilskuerpladserne til en baseballkamp!

Eller som det blev beskrevet i artiklen: 

»Hr. White placerede sin hånd mellem Miss Edebiris skulderblade og gnubbede det øvre indhak i hendes ryg«.

Men én ting er dating-”rygterne”, der efter alt at dømme ikke har meget hold i sig. For rygklapningen er blot en af flere ting, der på det seneste har sat gang i en gammel ‘The Bear’-debat påny. Nemlig om Jeremy Allen White og Ayo Edeberis fiktive alteregoer Sydney Adamu og Carmy Berzatto bør blive kærester eller ej. 

Baseballnusningen kommer i slipstrømmen på, at de to skuespillere i årevis har pareret spørgsmål om Sydney og Carmys potentiale som romantisk par, der alligevel bliver utrætteligt dyrket af seriens fans. 

Og hvor ‘The Bear’-holdet i årevis har kørt en benægt, benægt, benægt-tilgang, er det nu, som om de har besluttet sig for at trolle deres fans lidt. 

Bliver Syd og Carmy kærester?

Det ville ikke være en underdrivelse at sige, at sæson ét af ‘The Bear’ var et alt andet end romantisk indblik i livet som kok. 

Alligevel fandt liderligheden en vej, og trods selvmordstematikker og kaos, blev den stressede Carmen ‘Carmy’ Berzatto udnævnt til hele verdens »hot chef«. 

Men Jeremy Allen Whites spøjst sexede udseende var ikke det eneste særlige trækplaster. 

At ‘The Bear’ ramte seerne så hårdt, skyldtes ikke mindst den ekstremt fokuserede skildring af køkkenet som kulisse for rødglødende menneskelighed. Sorg og traumer i fuldt udbrud.  Det tætteste, vi kom på romantik, var mellem Sydney og dessertkokken Marcus, hvilket vi ikke så særlig meget mere til i sæson to. Der var klart mere dysfunktion end flirt. 

Men selvom serien fra start blev rost for sin sjældne skildring af et platonisk forhold mellem en kvinde og en mand (der i øvrigt også er kollegaer), afholdt det selvfølgelig ingen, og især ikke det ‘will they, won’t they’-syge internet, fra at drømme om en slowburn-romance. 

Efter første sæson skød holdet ellers håbet om en fremtidig forening af Sydney og Carmy ned.

»Vi ville lave noget, der handlede om venskab og partnerskab. Det er virkelig så sjovt, at det er en af de ting, folk tog med – af alt det tunge pis, der foregår i serien«, fortalte serieskaber Christopher Storer Variety i 2022. 

I anden sæson blev »SydCarmy«-shippingen dog kun mere intens, i takt med at duoens forhold udviklede sig fra kaotisk mentorskab til ligestillede partnere. Med en fælles fjende i form af den knap så populære Claire, der udgjorde en egentlig romantisk interesse for Carmy, var der ovenikøbet endnu flere, der heppede. Og delte fanedits på livet løs. 

Men på det seneste har Team Giftekniv fået nyt liv både online og ude i virkeligheden.

Består IKEA-testen

Det skyldes især den scene, som er blevet døbt ‘The Table Scene’. 

Efter at have brugt de første otte afsnit af sæson to på at mundhugges og stresse helt vildt over åbningen af deres nye restaurant, finder Sydney og Carmy endelig hinanden igen. Nedenunder et bord, de hjælpes om at reparere til et lille 12-talsåndehul af en IKEA-test. 

 »Jeg ville ikke engang have lyst til at gøre det uden dig«, lyder den ægte kærlighedserklæring fra Carmy til Syd, som har følt sig forladt hele sæsonen. 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det er sjovt nok også den, som i forbindelse med lanceringen af tredje sæson lader til at være dukket op på gaderne i de amerikanske storbyer. Det er i hvert fald det, seriens mest hardcore Twitter-romantikere påstår og peger på som det fremmeste bevis på deres hypoteser om en forestående romance.

Og når man ser freeze frame-versionen af bordscenen blæst stort op på murene, er det da også svært ikke at tænke »find én der kigger på dig, som Carmy kigger på Sydney«. 

Jo flere af fanvideoerne, jeg ser, jo mere tilbøjelig er jeg til at give team romance ret. For når man glemmer al den stress og smerte, der er til stede i ‘The Bear’, og i stedet skifter den ud med Taylor Swift-musik, manipulerer mesterligt med blikretningerne og dvæler ved Jeremy Allen Whites blå øjne, er kærlighedshistorien soleklar. 

Ayo Edebiri sagde det endda selv i et interview med Vanity Fair, da hun beskrev Jeremy Allen Whites »smukke blå øjne«: »Det er øjne, du får lyst til at projicere ind i«. 

Men SydCarmy-shippingen er sit eget univers, der ikke nødvendigvis har noget med den egentlige serie at gøre. Det er en romantisk afreaktion på en serie, der mest handler om smerte. 

Ville ødelægge alt 

Hvis der rent faktisk blev gjort alvor af at udforske duoen som par, ville det ødelægge fascinationsglæden fuldstændig. 

Og det siger jeg til trods for min egen indre happy ending-svinehund, der altid hepper på good times. Men jeg ved, at seriehistorien ville være et mere grødet sted, hvis den fik lov til at bestemme. ‘The Sopranos’ havde været en sitcom – ‘Breaking Bad’ en historie om to gode venner, der lavede meth og levede lykkeligt til deres dages ende. 

Hvis man er i tvivl om, hvor galt det kan gå, når romantikken får for frit løb, kan man bare tænke på Julie og Jespers akavede samleje i ‘29’ eller foreningen af Joey og Rachel i ‘Friends’. 

Lige så medrivende og underholdende ideen og dyrkelsen af Sydney og Carmy er, vil en romantisk kærlighed aldrig kunne måle sig med det kærlighedsforhold, de allerede har, og den kompleksitet, der gør ‘The Bear’ så god. 

For ‘The Bear’ er i forvejen fuld af kærlighed. Men anderledes kærlighed. Pengebundter gemt i dåser med flåede tomater. En kyllingeburger, der kurerer ensomhed i et fremmed land. At blive krammet, efter man har brækket sig i en gyde. Taylor Swifts ‘Love Story’, men omsat til en mand, der lærer at pudse skeer. En omelet med chips. En seddel fra den anden side, hvor der står: »I love you dude. Let it rip«. 

Det er flere af den slags kærlighedshistorier, jeg glæder mig til i sæson tre. 

‘The Bear’ sæson tre får premiere på Disney+ i Danmark 17. juli – og i USA allerede 27. juni. 

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af