Martin Brygmann-interview om MeToo hevet frem fra gemmerne: »Det er rigtigt godt, vi kommer ned af den sti«

Martin Brygmann-interview om MeToo hevet frem fra gemmerne: »Det er rigtigt godt, vi kommer ned af den sti«
Martin Brygmann. (Foto: Franne Voigt/PR)

Efter Martin Brygmann er blevet afsløret som seriekrænker af DR-dokumentaren ‘Sexisme i musikbranchen’ – eller rettere: af hans egen forgæves kamp for at stoppe dokumentaren i retten – får flere gamle Brygmann-klip og -udtalelser en tur gennem internettet-maskinen.

Og især et interview fra (det nye) 24syvs program ‘Tsunami’ fra februar 2022 vækker opmærksomhed.

Her taler Martin Brygmann nemlig om MeToo og bliver spurgt, om han selv har en MeToo-sag i pipelinen.

Den populære og dagsordensættende meme-kanal Kraenkelseskulturellememes har sakset flere klip frem fra programmet, der ikke just får Brygmann til at fremstå i et mildere lys i skæret af, hvad vi nu ved.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I en lynrunde skal Brygmann forholde sig til en række hurtige postulater fra værterne, og et af dem lyder: »Martin Brygmann, du ender snart i en stor MeToo-sag«.

Hvortil han svarer:

»Det ved man aldrig. Man kan aldrig vide. Jeg håber det ikke«.

Man kan indvende, at det kan man faktisk godt vide. Senere bringer værterne frem, at de har fået en clairvoyant til at spå om, hvem der bliver den næste, der falder i en MeToo-sag, hvortil hun prompte svarer: »Brygmann«.

Hertil gentager Martin Brygmann, at han ikke tror eller håber, der kommer en sag, men:

»Det, man oplever, kan være så forskelligt. Der er to sider af samme sag altid. I mit univers er der ikke noget«.

Men hvad tænker han generelt om MeToo, bliver han spurgt?

»Jeg tror, vi har været igennem orkanens øje. Så er det Weinstein, han skal jo stoppes, sådan en mand der. Så jeg synes, det er rigtigt godt, vi kommer ned af den sti, hvor man tænker over, hvordan man opfører sig. Os mænd, især«, siger han.

Endelig bliver han spurgt, om han selv har oplevet det som et problem i film- og musikbranchen.

»Der har helt klart været en tone i mange mange år, som er utroligt chauvinistisk over for kvinder. Det er ved at ændre sig, og det har jeg gjort mit til at hjælpe til med«, mener han, men fortsætter så:

»For nogle gange laver man sådan én, ‘ahæ’, og så er det sjovt at lave en lille chauvinist-joke, fordi det er forbudt, og så går jeg derhen, fordi det er tabubelagt, og så får man folks reaktion. Men overordnet set tror jeg, vi er ved at rette ind på en god måde. Helt sikkert«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af