Ny storfilm af Denis Villeneuve får premieredato – den tredje ‘Dune’-film?

Ny storfilm af Denis Villeneuve får premieredato – den tredje ‘Dune’-film?
Timothée Chalamet i 'Dune: Del 2' (Foto: 2023 WBEI)

Efter sine to succesfulde filmatiseringer af ‘Dune’ har Denis Villeneuve allerede annonceret, at han officielt har fået grønt lys til at lave en tredje film om Timothée Chalamets Paul Atreides.

Nu kunne det godt se ud til, at denne tredje ‘Dune’-film har fået en premieredato.

I hvert fald vurderer Indiewire, at en unavngiven film af Denis Villeneuve, som filmstudiet Warner Bros. fredag føjede til deres udgivelseskalender, »næsten helt sikkert« er en ny storfilm sat i Frank Herberts sci-fi-univers.

Den hemmelighedsomgærdede film bærer pt. arbejdstitlen »Unavngiven WB/Legendary/Denis Villeneuve-eventfilm i IMAX« og er sat til at få amerikansk biografpremiere 18. december 2026. Film af denne størrelse plejer at få en nogenlunde simultan premiere verden over.

Villeneuve afslørede sidste år, at han var gået i gang med at skrive den tredje ‘Dune’-film, som tager udgangspunkt i ‘Dune Messiah’, Herberts anden roman i serien.

‘Dune Messiah’ er dog ikke eneste film, Villeneuve har i støbeskeen, og som ville kunne indtage premieredatoen i slutningen af 2026. Tidligere har han også annonceret, at han planlægger at lave det historiske drama ‘Cleopatra’ samt en filmatisering af bogen ‘Nuclear War: A Scenario’, som forudsiger, hvordan en potentiel atomkrig kunne udspille sig i fremtiden.

Repræsentanter for filmstudierne Warner Bros. og Legendary har ikke villet kommentere den nye premiereannoncering til Indiewire.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af