Trine Dyrholm skal spille Tove Ditlevsen i kommende tv-serie

Trine Dyrholm skal spille Tove Ditlevsen i kommende tv-serie
Trine Dyrholm. (Foto: Petra Kleis)

Tilbage i 2021 annoncerede Nordisk Film, at de havde en tv-serie på vej om Tove Ditlevsens liv baseret på romanen ‘Gift’.

Nu har seriens ene producer Piv Bernth løftet sløret for, at Trine Dyrholm er en af i alt fire skuespillere, som skal vække forfatteren til live. Det fortalte Bernth Variety under Monte Carlo TV Festival.

Derudover er Nordisk Film ikke længere tilknyttet, og serien produceres i stedet af Apple Tree Productions for TV 2.

Serien følger Ditlevsen fra sit unge voksenliv i 1930’erne til sin død i 1976, og hvert af seriens i alt fire afsnit har forskellige skuespillere i hovedrollen.

Den starter på den sidste dag af Tove Ditlevsens liv, hvor hun får styr på sine finanser og afleverer sit sidste manuskript til sin forlægger, inden dagens begivenheder kulminerer i hendes selvmord.

Dyrholm skal spille forfatteren i tiden op til hendes død som 58-årig.

Det var oprindeligt duoen bag ‘Dronningen’, manuskriptforfatter Maren Louise Kaëhne og instruktør May El Toukhy, der var showrunnere på serien. Maren Louise Kaëhne er stadig forfatter, men i Variety-artiklen nævnes May El Toukhy ikke.

‘Gift’ er fortællingen om Tove Ditlevsens fire ægteskaber med fire forskellige mænd, hendes tiltagende stofmisbrug og splittelse mellem rollen som mor, kunstner og misbruger.

»Tove Ditlevsens liv udgør i al sin fandenivoldske kompleksitet et fascinerende og inspirerende stof for os som filmskabere. Hun vil have det hele – karriere, børn, kærlighed, frihed – og drages samtidig konstant mod at destruere enhver form for harmoni og lykke«, fortalte Maren Louise Käehne om projektet tilbage i 2021.

Ifølge Variety går serien i produktion i 2025. Hvilke andre skuespillere, der skal spille Tove Ditlevsen vides endnu ikke.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af