‘Baby Reindeer’-stjerne om historisk Emmy-nominering: »Transpersoner har bevist, at man ikke kan holde os nede«

‘Baby Reindeer’-stjerne om historisk Emmy-nominering: »Transpersoner har bevist, at man ikke kan holde os nede«
Richard Gadd og Nava Mau i 'Baby Reindeer'. (Foto: Netflix)

Det er netop blevet offentliggjort, at Netflix-fænomenet ‘Baby Reindeer’ har scoret 11 nomineringer ved årets udgave af Emmy Awards.

Blandt disse er Nava Mau, der spiller Donnys on-off-kæreste Teri i serien. Den mexicanske skuespiller er nomineret i kategorien Bedste kvindelige birolle i en miniserie, antologiserie eller film, og det er hun ifølge The Wrap den første latinamerikanske transkvinde til at opnå.

I et interview med The Wrap reagerer Nava Mau nu på den historiske bedrift.

»Gennem historien har transpersoner bevist, at man ikke kan holde os nede«, siger Mau. »Du kan undervurdere transpersoners kraft, men vi vil modbevise dig hver gang. Jeg er så inspireret af transpersoner for vores modstandskraft, vores inspiration og vores unikke perspektiv, der giver mulighed for stor empati«.

Mau forklarer også i interviewet, at Teri ikke ligner nogen anden transkønnet karakter, hun har set på tv – og at seriens »intense og komplicerede emner« om traumer og skam passer til manges oplevelser med at være transperson.

»Livets virkelighed for så mange transpersoner er, at vi kæmper med temaerne i serien hele tiden. Jeg tror, ​​det var vigtigt for historien at have en transkarakter til at være en så integreret del af den«, siger hun.

»Vi har i så mange dele af verden levet i en kultur præget af tavshed og skam. Så mange af os har har følt, at vi skal tie om vores traumer og vores smerte. Jeg synes, at serien og Richards (Gadd, hovedforfatter og hovedrolleindehaver, red.) manus er så modigt, fordi det smadrer gennem disse mure af tavshed. Jeg tror, at vi nogle gange har brug for at se en anden gøre det, vi gerne vil gøre, for at tro på, at vi faktisk også kan gøre det«.

Emmy Awards løber af stablen 15. september.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af