Bliver disse to ventede storfilm det nye Barbenheimer?

Bliver disse to ventede storfilm det nye Barbenheimer?
'Wicked'. (Foto: UIP)

Barbenheimer-fænomenet opstod som bekendt organisk ud fra det totale tilfælde, at ‘Oppenheimer’ og ‘Barbie’ – to uhyre forskellige, men ikke desto mindre meget ventede film – var premieresat samme dag.

Tilfældet begunstigede begge film, og når sådan noget sker, prøver Hollywood selvfølgelig at gentage det. Men kan man kopiere noget, der er opstået helt naturligt fra filmfans og sociale medier?

Det ser ud til, at nogen håber, at vi kan få en lignende situation 22. november, hvor den stort anlagte musical-filmatisering ‘Wicked’ lige er blevet flyttet til af selskabet Universal.

Det er selvsamme dag, som ‘Gladiator 2’ er planlagt til premiere i USA.

En kulørt kvindebetonet musical med Arianda Grande og Cynthia Erivo mod Ridley Scotts maskuline sværdkamp med Paul Mescal og Pedro Pascal? Det lugter jo i hvert fald af en slående kontrast, om end sammentrækningen af de to titler umiddelbart synes at være noget mere akavet. Wickiator? Gladiwicked? Hmm …

Det hele bliver lidt mudret af, at ‘Gladiator 2’ er sat til europæisk premiere, heriblandt i Danmark, en uge tidligere, 14. november. Men det kan vel hurtigt ændres, hvis man øjner en ny genial blockbuster-synergi!

‘Gladiator 2’ instrueres af Ridley Scott, der også stod bag den originale film, mens ‘Wicked’ dirigeres af Jon M. Chu, der tidligere har lavet ‘Crazy Rich Asians’ og ‘In the Heights’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af