J.K. Rowling kalder stjerneskuespillers transforsvar for »køns-Taliban«

J.K. Rowling kalder stjerneskuespillers transforsvar for »køns-Taliban«
J.K. Rowling til premieren på 'Fantastiske Skabninger 2: Grindelwalds forbrydelser' i 2018. (Foto: Samir Hussein/WireImage)

Mange centrale Harry Potter-skuespillere har i de seneste år taget offentligt afstand fra J.K. Rowlings udtalelser om transpersoner.

Udover Daniel Radcliffe og Emma Watson, som Rowling for nylig udtalte, at hun stadig er vred på, er det nu skotske David Tennants generelle udtalelser om transpersoners rettigheder, der har vakt debat i hele Storbritannien. Og det er ikke gået forfatterens næse forbi. Det skriver blandt andre Deadline.

I sidste weekend kaldte Tennant transkritikere for »en lille bunke af hvinende fuckers, som er på den forkerte side af historien, der nok skal forsvinde snart« i et interview på den røde løber ved det britiske LGBT Awards. Her vandt skuespilleren, der primært er kendt for sin rolle som Dr. Who, men også spillede dødsgardisten Barty Crouch Jr. i ‘Harry Potter og Flammernes Pokal’, titlen som årets celebrity-allierede.

I sin tale sagde Tennant, at den britiske ligestillingsminister Kemi Badenoch, der har ytret ønske om at udelukke transkvinder fra kvindetoiletter og kvindelige sportshold, burde holde sin kæft.

“Until we wake up and Kemi Badenoch doesn’t exist anymore – I don’t wish ill of her, I just wish her to shut up – whilst we do live in this world, I am honored to receive this [award],” h

»Indtil vi vågner, og Kemi Badenoch ikke findes mere – jeg ønsker hende ikke ondt, jeg vil bare have, hun skal holde kæft – mens vi så lever i denne verden, er jeg beæret over at modtage den her (pris, red.)«, lød det fra skuespilleren.

Tennants udtalelser fik Rowling til tasterne på X, hvor hun beskrev skuespilleren som del af en praktiserende »køns-Taliban«.

»Denne mand taler om overlevende af voldtægt, som vil have udelukkende kvindelig pleje, sygeplejerskerne der lige nu sagsøger deres sundhedsfonde for at få dem til at skifte foran en mand, piger og kvinder der mister sportsmuligheder til mænd, og kvindelige indsatte der bliver fængslet med dømte overgrebsmænd«, skrev Rowling i et senere tweet, om Tennants kommentar om »hvinende fuckers«.

J.K. Rowling er involveret i den kommende HBO-serie baseret på Harry Potter-bøgerne, som i sidste uge annoncerede to navne fra ‘Succession’-holdet som kreativ drivkraft på serien. Siden annonceringen har Rowlings rolle som indflydelsesrig producer på serien mødt kritik på grund af hendes politiske holdninger.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af