J.K. Rowling er stadig vred på Daniel Radcliffe og Emma Watson

J.K. Rowling er stadig vred på Daniel Radcliffe og Emma Watson
J.K. Rowling (Foto: Mike Marsland/WireImage)

J.K. Rowling er stadig i krig med Harry Potter-stjernerne Emma Watson og Daniel Radcliffe over diskussioner om transkønnedes rettigheder. Det er mere tvivlsomt, om de er i krig med Rowling, idet de ikke har kommenteret på Rowlings udtalelser, Ifølge BBC.

Rowling har de sidste to uger været ekstra aktiv på Twitter, efter at en rapport blev offentliggjort om kvaliteten af det engelske sundhedssystems behandling af kønsdysfori og transkønnethed hos børn og unge.

Det fik en bruger til at skrive, at vedkommende var overbevist om, at hun ville tilgive »Dan og Emma«, hvis de undskyldte for deres tidligere afstandtagen til forfatteren.

Men det regner Rowling ikke med. I stedet bad hun »berømtheder, der har mænget sig med en bevægelse optaget af at erodere kvinder hårdt tilkæmpede rettigheder« om i stedet at undskylde til dem, der fortryder deres kønsskifte, samt »sårbare kvinder, der er afhængige af kønsopdelte rum.«

J.K. Rowling har, med sine markante holdninger til transkønnede, siden 2020 delt vandene. Nogle finder hende transfobisk, mens andre blot mener, at hun fortæller sandheden.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af